Fleksibilitet når du skal bytte bolig

Du kan velge avdragsfrihet

Varighet inntil 6 måneder

Hva er mellomfinansiering?

 • Mellomfinansieringslån ved kjøp og salg av bolig er i realiteten det samme som et kortsiktig nedbetalingslån. Du kan selv velge om du ønsker å ha lånet avdragsfritt eller ikke, men mange velger avdragsfrihet for å lette presset på økonomien i perioden.
 • Mellomfinansiering er aktuelt ved to tilfeller:
  1. Du skal kjøpe ny bolig før du selger den du bor i nå.
  2. Du har solgt din nåværende bolig og skal kjøpe ny bolig, men har ikke mottatt oppgjør for den solgte boligen.
 • Når banken gir deg mellomfinansiering får du lånt penger slik at du kan eie to boliger samtidig i en kortere periode. Når du får oppgjør for din solgte bolig innfris mellomfinansieringslånet og du sitter igjen med et nytt langsiktig lån på din nye bolig.

Verdt å vite

 • Du kan få mellomfinansiering i inntil 6 måneder.
 • Du kan få avdragsfrihet i perioden.
 • For å få mellomfinansiering må du ha god økonomi, snakk med oss så vurderer vi situasjonen sammen med deg.
 • Mellomfinansiering gir deg fleksibilitet når du skal bytte bolig.

Hvis salgsprisen på den gamle boligen blir lavere enn du forventet vil du få et litt større langsiktig lån på den nye boligen enn du først trodde. Det er lurt diskutere med banken i forkant, så finner vi sammen en god plan for den langsiktige finansieringen din. Les om nedbetalingsplan her.

Det å selge bolig kan gå fort, andre ganger kan det ta litt lenger tid. I BN Bank får du et mellomfinansieringslån på inntil 6 måneder. Har du ikke fått solgt boligen din innen disse 6 månedene, er det mulig å søke om utvidelse av perioden. Som nevnt kan det gå fort å selge boligen sin, men bor du i et område hvor du vet at det tar litt tid å få solgt, kan det være lurt å vente til den gamle boligen er solgt før du ser etter ny. Da slipper du å sitte med høy gjeld i en lengre periode.

Før du bestemmer deg for å kjøpe bolig er det lurt å ta en prat med oss, det er mange ting som skal tas hensyn til og vurderes. For det første kan det være en viss usikkerhet knyttet til hvilken pris du får for boligen du skal selge. I tillegg vil du i en kortere periode ha løpende utgifter på to boliger, samtidig som du skal dekke renter og eventuelle avdrag på to lån. Tar du en prat med oss finner vi sammen ut om du kan kjøpe ny bolig før du har solgt din gamle.