Enkelt å søke

Du søker enkelt på nett og mobil, og du får raskt svar.

Super kundeservice

Vi er der med hjelp og råd gjennom hele prosessen.

Fornøydgaranti

Som ny kunde får du fornøydgaranti - 100 % fornøyd eller penger tilbake

Priseksempel boliglån

Lån 2 millioner  |  Nominell rente 1,89 %  |  Effektiv rente 1,96 %  |  Nedbetalt over 25 år  |  Totalt  2 526 072 kr
Beste rente oppnås ved lån over 2 mill. innenfor 50 % av boligverdi og krever at du bruker banken i det daglige med lønnsinngang, regningsbetaling og bankkort.  Les mer om boliglånsrente her.

Dette kan du få sammen med boliglånet

  • Gebyrfri bruk av bankkort 
  • Gebyrfri brukskonto
  • Gebyrfri sparekonto med fritt antall uttak
  • Gebyrfri mobil- og nettbank
  • Gebyrfri SMS-varsling

100 % fornøyd eller penger tilbake

I BN Bank har du alltid god rente på boliglånet ditt og vi jobber hver dag for at du som kunde skal være fornøyd. Med fornøydgaranti på boliglånet får du som ny lånekunde penger tilbake dersom du ikke er fornøyd med oss. Ta kontakt med oss innen seks måneder fra du ble kunde, og vi gir deg inntil 1 000 kroner tilbake.

Ofte stilte spørsmål

Du kan enkelt søke om boliglån her. Besvar konkrete spørsmål knyttet til din økonomi og ønsket lån, og vi behandler din lånesøknad innen kort tid.

BN Bank fikser det praktiske. Det er enkelt å flytte boliglånet ditt til oss. Start med å fylle ut boliglånsøknadsskjemaet her, så tar vi oss av resten.

Flere forhold ved din økonomi har betydning for hvor stor boliglån du kan få. Inntekter, utgifter og egenkapital er blant de faktorene som vurderes.  

Utlånsforskriften (tidligere Boliglånsforskriften) sier at du kan få maks 5 ganger inntekten din i samlet lån (boliglån + øvrige lån). Hvor mye du har i studielån har med andre ord betydning for hvor mye du kan få i boliglån. 

Er dere to som kjøper bolig sammen, er det den samlede inntekten som legges til grunn. Leieinntekter tas også med beregningen dersom du kjøper bolig med utleiedel. 

Når det gjelder utgifter ser vi på hvilke andre lån du har, samt kostnader knyttet til strøm, kommunale avgifter, barnepass, transport, fritidsinteresser og annet forbruk. Vi tar også høyde for at du skal kunne tåle en renteøkning på inntil 5 %.

Test boliglånskalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste i måneden.

Egenkapital er de pengene du selv skal bruke på boligkjøpet. Hovedregelen er at bankene kan låne ut maksimalt 85 % av kjøpesummen. Når du skal kjøpe bolig betyr det altså at du må ha 15 % egenkapital. I tillegg til dette må du betale omkostningene ved kjøpet. Hvor mye dette beløper seg til, avhenger av hvilken type bolig du kjøper. 

  • Selveier: Du må betale 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Du må også betale et  lite gebyr for tinglysing av skjøte og for tinglysing av bankens sikkerhet.
  • Borettslag: Her er omkostningene er betydelig lavere, ca. 5000 kroner.

Les mer om de ulike leilighetstypene her.

Kjøper du en selveierleilighet til 3 millioner kroner, må du altså ha 450 000 kroner i egenkapital. I tillegg må du betale ca. 75 000 kroner i omkostninger.    

Det er mulig å låne mer enn 85 % av kjøpesummen hvis du har noen som kan stille som kausjonister, det vil si at de gir banken tilleggssikkerhet i sin bolig.    

Hvordan skaffer jeg egenkapital?

  • Det er lurt å spare. Er du under 34 år er Boligsparing for ungdom (BSU) et veldig godt alternativ.
  • Du kan få hjelp fra familie, ved at de for eksempel gir forskudd på arv eller et privat lån.

Les mer om egenkapital her.

Du kan ikke låne mer enn 5 ganger inntekten din. Dette gjelder totalt lån inklusive studielån og forbrukslån. Du skal kunne betjene en renteoppgang på lånet på 5 prosentpoeng.

En kausjonist er en person (som oftest foreldre) som gir en garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du selv ikke klarer det. Den vanligste formen for kausjon er realkausjon, som vil si at banken får tilleggssikkerhet i kausjonistens bolig.

Kausjon kan ofte være en god løsning for unge som skal kjøpe bolig for første gang. Det er likevel slik at foreldre bør tenke godt gjennom ansvaret sitt før de inngår en kausjonsavtale, det kan få konsekvenser dersom de ønsker å endre på eget låneforhold.

Les mer om realkausjon hos Finansportalen.

I lånet ditt må du betale renter, og du må betale ned selve lånet. Dette kalles avdrag.

Effektiv rente er det du faktisk betaler for lånet eller boligkreditten og er den totale kostnaden av nominell rente på boliglånet + eventuelt etableringsgebyr og termingebyr. Renter beregnes og legges til saldoen den siste dagen i hver måned. Du betaler kun renter av det beløpet som til enhver tid har blitt benyttet. 

Les mer om effektiv rente her.

Til boligkredittsiden.

Til boliglånssiden.

På forespørsel fra deg som kunde kan vi utarbeide et tilbud på fastrente på ditt boliglån. Prisen endrer seg dag for dag og er videre avhengig av en individuell vurdering, så ta kontakt med oss på 73 89 20 00 dersom du ønsker en prat om fastrente.

Boligkreditt kalles også rammelån eller fleksilån, og er et lån hvor du sammen med banken blir enig om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter, samt en provisjon på lånerammen med 0,01 % per måned. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. Det gis inntil 60 % av boligens panteverdi, men ingen nedbetalingsplan. 

Det er du selv som legger opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil. Med boligkreditt kan du låne opp til dette innenfor den tilgjengelige rammen, uten å måtte ta kontakt med banken.

Til boligkredittsiden.