Slik søker du boliglån

1

Start søknadsprosessen

Det er viktig at vi vet hvem du er, og for din egen sikkerhets skyld blir du derfor bedt om å identifisere deg med BankID eller BankID på mobil.

2

Informasjon om deg

Legg inn informasjon om deg og eventuell medlåntaker. Samtykker du kan banken automatisk hente likning og lønnsslipp for raskere behandling.

3

Send inn søknad

Send inn søknaden og du vil høre fra oss i løpet av 1-2 virkedager. Du vil da bli kontaktet av en av våre kunderådgivere.

Ønsker du å snakke med en rådgiver?

Vi jobber hver dag for at du som kunde skal være fornøyd. Derfor får du fornøydgaranti på boliglånet, og du får igjen penger om du ikke skulle være fornøyd med oss.

Har du spørsmål, eller trenger hjelp, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Her er vi eksperter på boliglån. Vi hjelper deg med å avslutte lånet i annen bank, og er her for deg gjennom hele bankbyttet.

Ta kontakt med oss i dag
Telefon: 73 89 20 00
E-post: post@bnbank.no

Kort svartid

Du får svar på din søknad innen to virkedager

Dyktige rådgivere

Vi har høy kompetanse på boliglån og finner løsning på din utfordring

Fornøydgaranti

Som ny kunde får du fornøydgaranti. 100 % fornøyd eller penger tilbake

Dette får du med boliglånet

  • Gebyrfri bruk av bankkort
  • Gebyrfri brukskonto
  • Gebyrfri sparekonto med fritt antall uttak
  • Gebyrfri mobil- og nettbank
  • Gebyrfri SMS-varsling
Priseksempel i sort

Priseksempel boliglån

Lån 4 millioner  |  Nominell rente 5,29 %  |  Effektiv rente 5,45 %  |  Nedbetalt over 25 år  |  Totalt 7 235 425 kr

Beste rente oppnås ved lån over 4 mill. innenfor 50 % av boligverdi og at du bruker banken i det daglige med lønnsinngang, regningsbetaling og bankkort. 

Ofte stilte spørsmål om boliglån

Du kan enkelt søke om boliglån her. Besvar konkrete spørsmål knyttet til din økonomi og ønsket lån, og vi behandler din lånesøknad innen to virkedager.

Når du har sendt inn lånesøknaden vil du bli kontaktet av en rådgiver i løpet av 1-2 virkedager for gjennomgang av søknaden og eventuelle spørsmål.

BN Bank fikser det praktiske. Det er enkelt å flytte boliglånet ditt til oss. Start med å fylle ut boliglånsøknadsskjemaet her, så tar vi oss av resten.

Er du boliglånskunde hos oss i dag og ønsker å låne mer så kan du enkelt søke om opplåning her.

Flere forhold ved din økonomi har betydning for hvor stort boliglån du kan få. Inntekter, utgifter og egenkapital er blant de faktorene som vurderes.  

Utlånsforskriften (tidligere Boliglånsforskriften) sier at du kan få maks 5 ganger inntekten din i samlet lån (boliglån + øvrige lån). Hvor mye du har i studielån har med andre ord betydning for hvor mye du kan få i boliglån. 

Er dere to som kjøper bolig sammen, er det den samlede inntekten som legges til grunn. Leieinntekter tas også med beregningen dersom du kjøper bolig med utleiedel. 

Når det gjelder utgifter ser vi på hvilke andre lån du har, husholdning- og boutgifter, transportkostnader, antall barn og annet forbruk. Vi tar også høyde for at du skal kunne tåle en renteøkning på inntil 3 prosentpoeng.

Test lånekalkulatoren for å se hvor mye du kan låne.
Test boliglånskalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste i måneden.

Egenkapital er de pengene du selv skal bruke på boligkjøpet. Hovedregelen er at bankene kan låne ut maksimalt 85 % av kjøpesummen. Når du skal kjøpe bolig betyr det altså at du må ha 15 % egenkapital. I tillegg til dette må du betale omkostningene ved kjøpet. Hvor mye dette beløper seg til, avhenger av hvilken type bolig du kjøper. 

  • Selveier: Du må betale 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Du må også betale et  lite gebyr for tinglysing av skjøte og for tinglysing av bankens sikkerhet.
  • Borettslag: Her er omkostningene er betydelig lavere, ca. 5000 kroner.

Les mer om de ulike leilighetstypene her.

Kjøper du en selveierleilighet til 3 millioner kroner, må du altså ha 450 000 kroner i egenkapital. I tillegg må du betale ca. 75 000 kroner i omkostninger.    

Det er mulig å låne mer enn 85 % av kjøpesummen hvis du har noen som kan stille som kausjonister, det vil si at de gir banken tilleggssikkerhet i sin bolig.    

Hvordan skaffer jeg egenkapital?

Les mer om egenkapital her.

Du kan ikke låne mer enn 5 ganger inntekten din. Dette gjelder totalt lån inklusive studielån og forbrukslån. Du skal kunne betjene en renteoppgang på lånet på 5 prosentpoeng.

Som hovedregel kan vi ikke låne ut mer enn 85 % av kjøpesummen når du får boliglån. Det betyr at du må ha 15 % egenkapital når du skal kjøpe bolig. Har du derimot pant i annen eiendom som tilleggssikkerhet kan dette tas med i beregningsgrunnlaget og kravet om egenkapital fravikes. Da kan du potensielt låne inntil 100 % av kjøpesummen med tilleggssikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

Her kan du lese mer om pant i bolig.

En kausjonist er en person (som oftest foreldre) som gir en garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du selv ikke klarer det. Den vanligste formen for kausjon er realkausjon, som vil si at banken får tilleggssikkerhet i kausjonistens bolig.

Kausjon kan ofte være en god løsning for unge som skal kjøpe bolig for første gang. Det er likevel slik at foreldre bør tenke godt gjennom ansvaret sitt før de inngår en kausjonsavtale, det kan få konsekvenser dersom de ønsker å endre på eget låneforhold.

Les mer om realkausjon hos Finansportalen.

I lånet ditt må du betale renter, og du må betale ned selve lånet. Dette kalles avdrag.

Effektiv rente er det du faktisk betaler for lånet eller boligkreditten og er den totale kostnaden av nominell rente på boliglånet + eventuelt etableringsgebyr og termingebyr. Renter beregnes og legges til saldoen den siste dagen i hver måned. Du betaler kun renter av det beløpet som til enhver tid har blitt benyttet. 

Les mer om effektiv rente her.

Til boligkredittsiden.

Til boliglånssiden.

Du kan gjøre de fleste endringene på ditt lån via vår hjemmeside, blant annet kan du endre belastningskonto, søke om avdragsfrihet, endre løpetid eller endre dato for belastning. Skjema for endring av lån finner du her.

Her kan du søke om økning av ditt boliglån.

På forespørsel fra deg som kunde kan vi utarbeide et tilbud på fastrente på ditt boliglån. Prisen endrer seg dag for dag og er videre avhengig av en individuell vurdering, så ta kontakt med oss på 73 89 20 00 dersom du ønsker en prat om fastrente.