Boliglånskalkulator

Hvor mye boliglån du kan få avhenger av inntekt, gjeld og betjeningsevne. Sjekk estimert lånebeløp med vår
boliglånskalkulator eller søk boliglån for å få et lånetilbud. Det er helt gratis og uforpliktende!

Kunne ikke starte applikasjonen!

Hva er boliglånsrenten nå?

Priseksempel boliglån

Lån 4 millioner  |  Nominell rente 5,49 %  |  Effektiv rente 5,66 %  |  Nedbetalt over 25 år  |  Totalt 7 378 128 kr

Beste rente på boliglån oppnås ved lån over 4 millioner kroner innenfor 50 % av boligverdi.

Hvor mye egenkapital må jeg ha?

For å få boliglån, krever Finanstilsynet at du har 15 % av boligens kjøpesum i egenkapital. Hvis du ikke har det, kan du vurdere å:

Disse alternative løsningene kan være nyttige for å komme inn på boligmarkedet selv om du ikke har tilstrekkelig egenkapital. Det er imidlertid viktig å være klar over de økonomiske forpliktelsene som følger med.

Line og Lise i BN Bank på kontoret

Fordeler med å ha boliglånet hos oss

Det er flere fordeler med å ha boliglånet i BN Bank:

Snakk med en rådgiver

Å ta opp boliglån kan være en stor beslutning og krever ofte raske avgjørelser på kort tid. Derfor har vi erfarne rådgivere med høy kompetanse som er tilgjengelige for å hjelpe når du trenger det. Hos oss kan du forvente rask respons.

Med fornøydgaranti sikrer vi at du blir tilfreds. Hvis du, mot formodning, ikke blir fornøyd, får du pengene tilbake. Det er vår forpliktelse til deg!

Har du boliglån i annen bank?

Vi hjelper deg å flytte lånet fra annen bank og er til stede for deg gjennom hele bankbytteprosessen. 

Vi gjør oppmerksom på at for at vi skal kunne gi deg et tilbud på boliglån må du først legge inn en søknad i vår digitale søknadsløype. Har du spørsmål eller trenger du hjelp kan du avtale et digitalt møte med rådgiver.

Slik søker du boliglån

1

Start søkeprosessen

Velg "Søk boliglån" og identifiser deg med BankID.

2

Informasjon om deg

Legg inn informasjon om deg selv og eventuell medlåntaker.

3

Send inn søknad

Send inn søknaden og bli kontaktet av en kunderådgiver i løpet av 1-2 virkedager.

Andre boliglånsprodukter

Hos oss finner du det lånet som passer deg og dine behov.

Boliglån med avdragsfrihet eller fastrente

Når økonomien blir stram, kan det være nødvendig å ta grep for å bedre håndtere utgiftene. 
Søk avdragsfrihet på boliglånet for å redusere de månedlige kostnadene, eller søk om fastrentelån for å gjøre utgiftene mer forutsigbare.

Spørsmål om boliglån

Når du har sendt inn lånesøknaden vil du bli kontaktet av en rådgiver i løpet av 1-2 virkedager for gjennomgang av søknaden og eventuelle spørsmål.

Du kan enkelt søke om boliglån her. Besvar konkrete spørsmål knyttet til din økonomi og ønsket lån, og vi behandler din lånesøknad innen to virkedager.

Det er en enkel og rask prosess å søke om å flytte boliglånet ditt til oss, og det tar bare ca. 10 minutter av din tid. Følg stegene under.

  1. Start lånesøknaden din her. Du må identifisere deg med BankID.
  2. Legg inn informasjon om deg selv og eventuell medlåntaker.
  3. Send inn søknad og bli kontaktet av e kunderådgiver i løpet av 1-2 virkedager.

Takker du ja til tilbudet, fikser vi resten med din gamle bank.

Hovedregelen er at bankene kan låne ut maksimalt 85 % av kjøpesummen. Når du skal kjøpe bolig betyr det altså at du må ha 15 % egenkapital. I tillegg til dette må du betale omkostningene ved kjøpet. Hvor mye dette beløper seg til, avhenger av hvilken type bolig du kjøper. 

  • Selveier: Du må betale 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Du må også betale et  lite gebyr for tinglysing av skjøte og for tinglysing av bankens sikkerhet.
  • Borettslag: Her er omkostningene er betydelig lavere, ca. 5000 kroner.

Les mer om de ulike leilighetstypene her.

Du kan ikke låne mer enn 5 ganger inntekten din. Dette gjelder totalt lån inklusive studielån og forbrukslån. Du skal kunne betjene en renteoppgang på lånet på 5 prosentpoeng.

Som hovedregel kan vi ikke låne ut mer enn 85 % av kjøpesummen når du får boliglån. Det betyr at du må ha 15 % egenkapital når du skal kjøpe bolig. Har du derimot pant i annen eiendom som tilleggssikkerhet kan dette tas med i beregningsgrunnlaget og kravet om egenkapital fravikes. Da kan du potensielt låne inntil 100 % av kjøpesummen med tilleggssikkerhet i for eksempel foreldres bolig.

En kausjonist er en person (som oftest foreldre) som gir en garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du selv ikke klarer det. Den vanligste formen for kausjon er realkausjon, som vil si at banken får tilleggssikkerhet i kausjonistens bolig.

Kausjon kan ofte være en god løsning for unge som skal kjøpe bolig for første gang. Det er likevel slik at foreldre bør tenke godt gjennom ansvaret sitt før de inngår en kausjonsavtale, det kan få konsekvenser dersom de ønsker å endre på eget låneforhold.

Les mer om realkausjon hos Finansportalen.

I lånet ditt må du betale renter, og du må betale ned selve lånet. Dette kalles avdrag.

Du kan gjøre de fleste endringene på ditt lån via vår hjemmeside, blant annet kan du endre belastningskonto, søke om avdragsfrihet, endre løpetid eller endre dato for belastning. Skjema for endring av lån finner du her.

Her kan du søke om økning av ditt boliglån.