Flytt boliglånet
- spar penger

Lavere rente betyr lavere utgifter. Spar penger du også.

Flytter du boliglånet ditt til BN Bank får du som ny kunde også fornøydgaranti. Er du ikke fornøyd får du penger tilbake.

Send oss en uforpliktende søknad og få raskt svar!

Dette kan du få sammen med boliglånet

 • Gebyrfritt bankkort
  - vi spanderer også årsgebyret det første året
 • Gebyrfri brukskonto
 • Gebyrfri sparekonto med fritt antall uttak
 • Gebyrfri mobil- og nettbank
 • Gebyrfri SMS-varsling

Priseksempel boliglån

Vi har nominell rente fra 1,69 %.
Låner du 2 millioner med nominell rente på 1,69 % vil du få en effektiv rente på 1,76 %. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt  2 468 558 kr.

Beste rente oppnås ved boliglån over kr 2 000 000 innenfor 50 % av boligverdi og krever at du bruker banken i det daglige med lønnsinngang, regningsbetaling og bankkort.

Portrett

100 % fornøyd eller penger tilbake

I BN Bank har du alltid god rente på boliglånet ditt og vi jobber hver dag for at du som kunde skal være fornøyd. Med fornøydgaranti på boliglånet får du som ny lånekunde penger tilbake dersom du ikke er fornøyd med oss. Ta kontakt med oss innen seks måneder fra du ble kunde, og vi gir deg inntil 1 000 kroner tilbake.

Ofte stilte spørsmål om boliglån

Flere forhold ved din økonomi har betydning for hvor stor boliglån du kan få. Inntekter, utgifter og egenkapital er blant de faktorene som vurderes.  

Boliglånsforskriften sier at du kan få maks 5 ganger inntekten din i samlet lån (boliglån + øvrige lån). Hvor mye du har i studielån har med andre ord betydning for hvor mye du kan få i boliglån. 

Er dere to som kjøper bolig sammen, er det den samlede inntekten som legges til grunn. Leieinntekter tas også med beregningen dersom du kjøper bolig med utleiedel. 

Når det gjelder utgifter ser vi på hvilke andre lån du har, samt kostnader knyttet til strøm, kommunale avgifter, barnepass, transport, fritidsinteresser og annet forbruk. Vi tar også høyde for at du skal kunne tåle en renteøkning på inntil 5 %.

Egenkapital er de pengene du selv skal bruke på boligkjøpet. Hovedregelen er at bankene kan låne ut maksimalt 85 % av kjøpesummen. Når du skal kjøpe bolig betyr det altså at du må ha 15 % egenkapital. I tillegg til dette må du betale omkostningene ved kjøpet. Hvor mye dette beløper seg til, avhenger av hvilken type bolig du kjøper. 

 • Selveier: Du må betale 2,5 % av kjøpesummen i dokumentavgift til staten. Du må også betale et  lite gebyr for tinglysing av skjøte og for tinglysing av bankens sikkerhet.
 • Borettslag: Her er omkostningene er betydelig lavere, ca. 5000 kroner.

Kjøper du en selveierleilighet til 3 millioner kroner, må du altså ha 450 000 kroner i egenkapital. I tillegg må du betale ca. 75 000 kroner i omkostninger.    

Det er mulig å låne mer enn 85 % av kjøpesummen hvis du har noen som kan stille som kausjonister, det vil si at de gir banken tilleggssikkerhet i sin bolig.    

Hvordan skaffer jeg egenkapital?

 • Det er lurt å spare. Er du under 34 år er Boligsparing for ungdom (BSU) et veldig godt alternativ.
 • Du kan få hjelp fra familie, ved at de for eksempel gir forskudd på arv eller et privat lån.

En kausjonist er en person (som oftest foreldre) som gir en garanti til banken om å betale lånet ditt hvis du selv ikke klarer det. Den vanligste formen for kausjon er realkausjon, som vil si at banken får tilleggssikkerhet i kausjonistens bolig.

Kausjon kan ofte være en god løsning for unge som skal kjøpe bolig for første gang. Det er likevel slik at foreldre bør tenke godt gjennom ansvaret sitt før de inngår en kausjonsavtale, det kan få konsekvenser dersom de ønsker å endre på eget låneforhold.

Les mer om realkausjon hos Finansportalen.

Effektiv rente er det du faktisk betaler for lånet eller boligkreditten og er den totale kostnaden av nominell rente på boliglånet + eventuelt etableringsgebyr og termingebyr. Renter beregnes og legges til saldoen den siste dagen i hver måned. Du betaler kun renter av det beløpet som til enhver tid har blitt benyttet.

Til boligkredittsiden

Til boliglånssiden

Boligkreditt kalles også rammelån eller fleksilån/flexilån, og er et lån hvor du sammen med banken blir enig om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. Det gis inntil 60 % av boligens panteverdi, men ingen nedbetalingsplan. 

Det er du selv som legger opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil. Med boligkreditt kan du låne opp til dette innenfor den tilgjengelige rammen, uten å måtte ta kontakt med banken.

Til boligkredittsiden.

Portrett

ØKE BOLIGLÅNET

Har du boliglån i BN Bank og behov for å låne mer penger?

Les mer om opplåning
Portrett

BOLIGKREDITT

Boligkreditt, eller rammelån, er smart om du ønsker fleksibilitet og penger i reserve.

Les mer om boligkreditt
Portrett

FINANSIERINGSBEVIS

Skal du kjøpe bolig må du finansieringsbevis. Da vet du hvor mye du kan få låne i banken.

Les mer om finansieringsbevis
Portrett

VURDERER DU Å BYTTE BOLIG?

Ved boligbytte vil det nok dukke opp noen spørsmål før du står der med de nye nøklene i hånda. Trenger du hjelp er vi selvfølgelig klare til å hjelpe deg.

Les mer om boligbytte
nodvendig-oppussing

Slik får du råd til nødvendig oppussing

Når er det egentlig nødvendig med oppussing? Og hvis behovet er der, hvordan får du egentlig råd til det uten oppsparte midler? Her kommer noen tips.

Råd om oppussing
Portrett

Dette bør du gjøre dagen før visning

Mye kan gjøres for å sørge for at boligen vises frem fra sin beste side. Her er noen tips til hva du bør gjøre dagen før visning. 

Gjør deg klar til visning