Samle gjelden din i boliglånet

Bedre oversikt og ryddigere økonomi

Et godt alternativ om du skal pusse opp

Hva er opplåning og når lønner det seg?

Med en opplåning øker du det boliglånet du har fra før. Å øke boliglånet er ofte et bedre alternativ enn å ta opp kortsiktig kredittkortgjeld eller dyre forbrukslån.

Med opplåning kan du også velge å innfri eventuelle dyre lån du har fra før, og få samlet gjelden din i ett og samme boliglån. Dette gir deg en bedre oversikt og en ryddigere økonomi. Opplåning er også et godt alternativ om du skal pusse opp, eller om større prosjekter skal finansieres.

Slik søker du om opplåning

  1. Fyll ut opplåningssøknaden her
  2. Du blir kontaktet av en rådgiver i banken for å motta tilbud
  3. Når søknaden er godkjent mottar du lånedokumenter til signering
Emilie fra BN Bank

Snakk med oss om lån

Vi jobber hver dag for at våre kunder skal være fornøyd, og for oss er hver enkelt kunde viktig. Vi hjelper deg med både bolig- og bankbytte og er her for deg når du skal ta viktige økonomiske valg.

Ulike situasjoner krever ulik oppfølging. Vi er eksperter på boliglån og sammen finner vi de løsningene som passer best for deg.

Vi er stolte av å fortelle at på en skala fra 1 til 6 gir våre nye lånekunder oss en score på 5,7!

Dersom du ønsker å snakke med oss og har spørsmål om lån eller andre ting, fyll ut kontaktskjemaet- vi håper å høre fra deg!

Kontakt meg om lån

Priseksempel boliglån

Lån 4 millioner  |  Nominell rente 5,29 %  |  Effektiv rente 5,45 %  |  Nedbetalt over 25 år  |  Totalt  7 235 425 kr

Les mer om boliglånsrente her

Ofte stilte spørsmål om opplåning

Flere forhold ved din økonomi har betydning for hvor stort boliglån du kan få. Inntekter, utgifter og egenkapital er blant de faktorene som vurderes.  

Utlånsforskriften (tidligere Boliglånsforskriften) sier at du kan få maks 5 ganger inntekten din i samlet lån (boliglån + øvrige lån). Hvor mye du har i studielån har med andre ord betydning for hvor mye du kan få i boliglån. 

Er dere to som kjøper bolig sammen, er det den samlede inntekten som legges til grunn. Leieinntekter tas også med beregningen dersom du kjøper bolig med utleiedel. 

Når det gjelder utgifter ser vi på hvilke andre lån du har, husholdning- og boutgifter, transportkostnader, antall barn og annet forbruk. Vi tar også høyde for at du skal kunne tåle en renteøkning på inntil 3 prosentpoeng.

Test lånekalkulatoren for å se hvor mye du kan låne.
Test boliglånskalkulatoren for å se hvor mye lånet vil koste i måneden.

Hvor mye lånet koster vil avhenge av blant annet renten på lånet ditt, andre kostnader som etablerings-, termin- depot- og tinglysningsgebyrer, hvor lang nedbetalingstid du ønsker på lånet og om du velger annuitetslån eller serielån. For å se hvor mye lånet vil koste kan du teste boliglånskalkulatoren her.

Opplåning innenfor eksisterende pant: Etableringsgebyr kr 1 000,- 

Opplåning med ny tinglysing av pant: Etableringsgebyr kr 1 500,- + tinglysingsgebyr (mellom kr 440 - 585 kroner).

Tinglysingsgebyr er avhengig av eierform.

Får du innvilget søknaden kan du velge mellom elektronisk signering av lånedokumenter med BankID, eller så får du lånedokumentene i posten, signerer og returnerer de til oss.