Sammenlign tilbudet før du bestemmer deg

Samle gjeld - betal mindre

Full kontroll i mobil- og nettbank

Hva er refinansiering av forbruksgjeld?

Med refinansiering av gjeld kan kan du samle forbrukslån, smålån og kredittkort i ett felles lån. På denne måten kan du få lavere rente, betale mindre hver måned og dermed spare penger. Når du samler kredittene din betaler du kun én faktura og ett gebyr per måned, bare dette kan spare deg for en god sum per år. Med gjelden samlet i ett lån har du også bedre oversikt over det du skylder.

Renter og vilkår

Lån 150 000 kr  |  Effektiv rente 12,2 %  |  Nedbetalt over 5 år | Kostnad kr 48 173  |  Totalt 198 173 kr

Renten settes individuelt, nominell rente er fra 6,5 % til 19,0 %.
Det er ingen øvre grense på lånebeløpet. Refinansiering av forbruksgjeld er et forbrukslån levert av SpareBank 1 Kreditt AS.

Refinansieringslån tilbys bankens eksisterende kunder.

Ofte stilte spørsmål refinansiering av forbruksgjeld

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned eller erstatte eksisterende gjeld. Formålet kan være å oppnå bedre betingelser, som for eksempel lavere rente, bedre tilbakebetalingsvilkår eller mer praktisk tilbakebetalingsplan. Refinansiering kan også samle flere mindre lån til ett større lån, noe som gir lavere utgifter og bedre oversikt.

Det er kjapt og enkelt å søke om å refinansiere lånet ditt. Om du ønsker å refinansiere billånet, forbrukslånet eller boliglånet benytter du enkle skjemaer der du oppgir nødvendig informasjon om hvem du er, og samtykker til at banken kan innhente informasjon fra Altinn. På denne måten blir søknadsprosessen enklere for deg som kunde, og banken får den informasjon som er nødvendig for å gi deg et lånetilbud.

BN Bank fikser det praktiske. Det er enkelt å flytte boliglånet ditt til oss. Start med å fylle ut boliglånsøknadsskjemaet her, så tar vi oss av resten.

Forbrukslån er et lån som gis uten at det stilles sikkerhet i eiendeler som for eksempel hus, bil eller båt. Et usikret lån har høyere renteutgifter enn et lån der det stilles sikkerhet, og det lønner seg derfor å betale ned slike lån raskt. Her kan du lese mer om ulike lånetyper.

Her er noen avslagsårsaker som enkelte kan oppleve:

Du kan oppleve at du får avslag på din søknad om lån selv om du har råd til å betale de månedskostnadene et boliglån vil gi deg i dag. Dette skyldes at vi må legge til grunn at du både kan betale på lånet om rentene skulle øke tre prosentpoeng fra dagens nivå, og at vi i tillegg må legge til grunn et standard forbruksnivå for din husholdning. 

Du kan få avslag på lån selv om du ut fra dagens inntektsnivå kan betjene lånet, men vi vurderer din fremtidige inntekt som usikker. Kanskje har du fått tilbud om en mye høyere lønn, men med prøvetid? Eller kanskje du har begynt å jobbe for et helt nystartet firma, eller et firma med usikker økonomi hvor du også selv er medeier?

Du kan få avslag på lån selv om du har store nok verdier i bolig eller hytte. Dette kan skyldes at det er usikkerhet knyttet til betjening av lånet, eller at takst og verdivurderinger du har på eiendommen er høyere enn bankens vurdering av verdiene.

Du kan få avslag på mellomfinansiering ved boligkjøp selv om boligen du kjøper har samme verdi som den du skal selge. Dette kan for eksempel skyldes at det er usikkerhet rundt salgssummen på boligen du skal selge, eller omkostninger knyttet til kjøp og salg. Noen ganger har det også vært endringer i betalingshistorikk eller inntekter som gjør at det vurderes mer risikofylt å gi lån før dagens bolig er solgt. 

Du kan få avslag dersom du ønsker å benytte pengene til et spesielt formål som for eksempel overføring til ukjente i utlandet, eller ønsker å låne med pant i andres bolig. Banken vurderer formål med opplåningene, og kan i enkelte tilfeller avstå fra å gi lån dersom vi ser at det er risiko for at pengene kan gå til potensielt uetiske eller ulovlige formål. 

Du kan få avslag dersom du ikke kan eller vil dokumentere hvor du har skaffet egenkapital til boligkjøpet fra, eller dersom du har inntekter du har unndradd fra beskatning. Banken har en plikt til å vurdere dokumentasjon av kilder til egenkapital, og vil aldri legge til grunn inntekter fra skatteunndragelse.

Ta kontakt med oss for nærmere forklaring dersom du ønsker det.

Med et omstartslån samles ofte forbruksgjelden med pant i bolig, og i mange tilfeller slås usikret gjeld og boliglån også sammen i ett lån. Omstartslån kan ha lang nedbetalingstid, og selv om månedsbeløpet kan være lavere enn du betaler i dag, så må du også ta hensyn til hvor raskt du nedbetaler gjelden og hvilke totale kostnader det er med lånet før forbruksgjelden er nedbetalt.

Refinansieringslån hos oss handler om å flytte eksisterende forbrukslån i et nytt usikret lån. Du får samlet gjeld for å få bedre oversikt over egen økonomi, og stiller ikke pant i boligen din.

For å betale ned gjeld raskt anbefaler vi at du:

  • Lager deg en plan for gjelden din: Få oversikt over det du skylder, og beløpene som betales på dine lån per måned. Deretter bestemmer du deg for hvilken gjeld du vil prioritere å nedbetale først. Det er naturlig å kvitte seg med den dyreste gjelden først. Unngå å ta opp mer gjeld i en periode der du har fokus på å bli kvitt gjeld, dette vil bare føre til at gjelden din øker. 
  • Sett opp et budsjett slik at du får full oversikt, og kan redusere utgiftene dine i hverdagen. Besparelsene du gjør kan du benytte for å betale ned gjeld.
  • Vær tålmodig! Å betale ned gjeld tar tid, derfor er det viktig å ikke gi opp selv om tidsperspektivet føles langt noen ganger. 

Nominell rente er pålydende rente fra vår prisliste og som du ofte får oppgitt når du ber om et tilbud. Effektiv rente beregnes på grunnlag av nominell rente, nedbetalingstid, etableringskostnad og termingebyr. Effektiv rente er det du faktisk betaler. Les mer om nominell rente og effektiv rente her.

Når du har søkt om refinansieringslån innhenter vi innsikt fra gjeldsregisteret, og får da oversikt over dine usikrede lån. Ut fra dette kan vi sammen gjøre en vurdering om det lønner seg for deg å samle din usikrede gjeld i et refinansieringslån hos oss.