Kjøpe bolig

Her får du råd om det du trenger i kjøpsprosessen. Finn ut hvor mye du kan låne, hvordan budrunden fungerer og hva du må tenke på ved overtakelse. Gjør boligkjøpet så smidig som mulig - ta det første skrittet mot din drømmebolig her!

 

Bytte bolig

Les om hva du bør tenke gjennom når du skal bytte bolig. Finn ut om det er lurt å kjøpe eller selge først, hva det koster å selge boligen og hva du bør sjekke ved overtakelse av ny bolig - vi hjelper deg hele veien hjem!

 

Kunne ikke starte applikasjonen!

Hva påvirker hvor mye jeg kan låne?

1

Inntekt

Banken ser på inntekt for å avgjøre hvor mye du har råd til å låne. Du skal også tåle en økning på 3 prosentpoeng.

2

Gjeldsgrad

Banken vurderer hvor mye gjeld du har i forhold til inntekten din. Mye gjeld kan begrense hvor mye du kan låne.

3

Betjeningsvilje

Banken vurderer ryddigheten i din privatøkonomi. Kan du vise til kontrollert økonomi er dette noe vi ser positivt på.

4

Egenkapital

For å kjøpe bolig må du ha minst 15 % i egenkapital. Boliglånet du søker om kan maksimalt være 85 % av kjøpesummen.

Rådgiver smiler til kameraet i BN Bank sitt lokale

Snakk med en rådgiver

Når du skal kjøpe eller bytte bolig er det lurt å ha god oversikt over økonomien din. Du kan bruke vår lånekalkulator for å få en pekepinn på hvor mye du kan låne. Søker du om finansieringsbevis får du vite nøyaktig hvor mye du kan kjøpe for før du går i gang med boligjakten. 

Vi har dyktige rådgivere som kan gi deg råd og veiledning om økonomi, boligkjøp, boligbytte og egenkapital. 

Boligpriser

Hjemla.no har et boligkart som gir deg tilgang til informasjon om boligpriser, salgshistorikk, og det avgjørende spørsmålet: Hva ble boligen solgt for?

Denne innsikten gir deg et klart bilde av boligmarkedet, hjelper deg med å anslå verdien på boligen du er interessert i, og gir deg et fortrinn når du skal ta gode beslutninger ved kjøp eller bytte av bolig. Sjekk gjennomsnittspriser og prisutvikling i ditt nærområde å få en bedre forståelse av markedet.

Hva er boligen verdt?

Å fastslå verdien på boligen din er viktig om du vurderer å selge eksisterende bolig. Selv om takstmenn og eiendomsmeglere gir den mest nøyaktige vurderingen, kan man også benytte seg av boligkalkulatorer på nett. I BN Bank samarbeider vi med eiendomsmegler Krogsveen, sjekk din boligverdi med deres boligkalkulator.

Ungt par har kjøpt bolig sammen og sitter i stua og henger opp bilder på veggen

Slik kan man kjøpe seg inn i bolig

Skal du kjøpe deg inn i boligen til partneren din? Da er det flere ting du bør tenke på. Få en oversikt over viktige steg, fra å fastsette eierandeler til å skrive en god samboerkontrakt.

Kunderådgiver i BN Bank, Marit, snakker med en kunde, til illustrasjon for BN Bank

Få rådgivning til boligkjøpet og boligsalget!

Har du spørsmål om boligkjøp, boligsalg eller boligbytte? Ta en prat med en av våre dyktige rådgivere, så finner vi sammen den løsningen som passer best for deg!

Ta kontakt med oss i dag:

Telefon: 73 89 20 00

E-post: post@bnbank.no

Andre nyttige råd om kjøp og salg av bolig

Vi forstår at kjøp og salg av bolig kan være komplekst og utfordrende. Vårt mål er å gjøre din boligreise så problemfri som mulig.
Utforsk nyttige råd og tips som vil veilede deg gjennom hvert trinn av prosessen.

Kjøpe utleiebolig

Skal du kjøpe utleiebolig, er det lurt å være sikker på skatteregler, egenkapitalkrav og hvordan verdien fastsettes. Her får du en oppsummering av det du trenger å vite før du kjøper sekundærbolig for utleie.

Selge bolig

Enten du velger å selge med en erfaren eiendomsmegler eller på egen hånd - her får du en oversikt over prosessen; tilrettelegging for salg, budrunder, kostnader ved boligsalg og oppgjør. 

Egenkapital

Egenkapital er de pengene du selv skal bruke på boligkjøpet. Du må ha minimum 15 % egenkapital og kan låne maksimalt 85 % av kjøpesummen. Få tips om hvordan du kan skaffe egenkapital her.

Tidspunkt for boligkjøp

Boligmarkedet kan være preget av sesongvariasjoner, og da er det lurt å vite når det er best å kjøpe bolig. Her kan du lese mer om dette.

Tidspunkt for boligsalg

Når er det best å selge bolig? Les mer om hvordan du setter deg inn i markedet og lær om verdivurdering, kostnader og enkle triks for å gjøre boligen din attraktiv på markedet.

Realkausjon

Realkausjon er når man stiller egen bolig som sikkerhet for andres lån, ofte er det foreldre som hjelper barna. Da er det viktig å forstå hvordan det vil påvirke egen økonomi.