Mine lånesøknader

Her kan du sjekke status på dine lånesøknader hos oss. Du får full oversikt over viktige oppdateringer og ser hvor i prosessen din søknad befinner seg.

Snakk med en rådgiver

Finner du ikke din lånesøknad under "Mine lånesøknader", ta kontakt med oss på:

Telefon: 73 89 20 00

E-post: post@bnbank.no

Vegar, Kine og Peter er tre ansatte i BN Bank og snakker sammen på takterassen

Signer avtaler

Skal du signere avtaler som vi har sendt til deg kan du gjøre det her med BankID.

Send inn dokumentasjon

Skal du sende inn dokumentasjon til oss er det trygt å gjøre dette her. 

Ofte stilte spørsmål

Når du har sendt inn lånesøknaden vil du bli kontaktet av en rådgiver i løpet av 1-2 virkedager for gjennomgang av søknaden og eventuelle spørsmål.

Får du innvilget søknaden kan du velge mellom elektronisk signering av lånedokumenter med BankID, eller så får du lånedokumentene i posten, signerer og returnerer de til oss.

Her er noen avslagsårsaker som enkelte kan oppleve:

Du kan oppleve at du får avslag på din søknad om lån selv om du har råd til å betale de månedskostnadene et boliglån vil gi deg i dag. Dette skyldes at vi må legge til grunn at du både kan betale på lånet om rentene skulle øke tre prosentpoeng fra dagens nivå, og at vi i tillegg må legge til grunn et standard forbruksnivå for din husholdning. 

Du kan få avslag på lån selv om du ut fra dagens inntektsnivå kan betjene lånet, men vi vurderer din fremtidige inntekt som usikker. Kanskje har du fått tilbud om en mye høyere lønn, men med prøvetid? Eller kanskje du har begynt å jobbe for et helt nystartet firma, eller et firma med usikker økonomi hvor du også selv er medeier?

Du kan få avslag på lån selv om du har store nok verdier i bolig eller hytte. Dette kan skyldes at det er usikkerhet knyttet til betjening av lånet, eller at takst og verdivurderinger du har på eiendommen er høyere enn bankens vurdering av verdiene.

Du kan få avslag på mellomfinansiering ved boligkjøp selv om boligen du kjøper har samme verdi som den du skal selge. Dette kan for eksempel skyldes at det er usikkerhet rundt salgssummen på boligen du skal selge, eller omkostninger knyttet til kjøp og salg. Noen ganger har det også vært endringer i betalingshistorikk eller inntekter som gjør at det vurderes mer risikofylt å gi lån før dagens bolig er solgt. 

Du kan få avslag dersom du ønsker å benytte pengene til et spesielt formål som for eksempel overføring til ukjente i utlandet, eller ønsker å låne med pant i andres bolig. Banken vurderer formål med opplåningene, og kan i enkelte tilfeller avstå fra å gi lån dersom vi ser at det er risiko for at pengene kan gå til potensielt uetiske eller ulovlige formål. 

Du kan få avslag dersom du ikke kan eller vil dokumentere hvor du har skaffet egenkapital til boligkjøpet fra, eller dersom du har inntekter du har unndradd fra beskatning. Banken har en plikt til å vurdere dokumentasjon av kilder til egenkapital, og vil aldri legge til grunn inntekter fra skatteunndragelse.

Ta kontakt med oss for nærmere forklaring dersom du ønsker det.

På forespørsel fra deg som kunde kan vi utarbeide et tilbud på fastrente på ditt boliglån. Prisen endrer seg dag for dag og er videre avhengig av en individuell vurdering, så ta kontakt med oss på 73 89 20 00 dersom du ønsker en prat om fastrente.

I lånet ditt må du betale renter, og du må betale ned selve lånet. Dette kalles avdrag.

Nominell rente er pålydende rente fra vår prisliste og som du ofte får oppgitt når du ber om et tilbud. Effektiv rente beregnes på grunnlag av nominell rente, nedbetalingstid, etableringskostnad og termingebyr. Effektiv rente er det du faktisk betaler. Les mer om nominell rente og effektiv rente her.