Mann fyller bensin på bilen, til illustrasjon for bedriftskort

Hva kan man bruke bedriftskortet til?

Med et bedriftskort fra BN Bank kan du enkelt gjøre innkjøp på vegne av din bedrift. Kortet utstedes i navnet til kortholder, og beløpene trekkes direkte fra driftskontoen. Bedriften har full kontroll over sine transaksjoner via nettbanken eller via appen Mine kort. Kortet er gebyrfritt i bruk.

Mine kort-appen

Med denne appen får du enkel og god oversikt over ditt bedriftskort. I appen kan du:

 • Hente PIN-kode
 • Aktivere nytt bedriftskort
 • Ha full oversikt over bruken av kortet og detaljer om hver korttransaksjon
 • Se saldo om du disponerer kontoen
 • Sette regionsperre 
 • Du kan sperre kortet

Fordeler med bedriftskort

 • Gebyrfri bruk
  Bedriftskortet er gebyrfri i bruk både ved varekjøp og ved uttak i minibanker både i Norge og utlandet (minibankeier kan ta eget gebyr ved minibankuttak).
 • Full kontroll i nettbanken
  Gjennom nettbanken har du full oversikt og kontroll over bruken av bedriftskortet. Du kan enkelt følge med på transaksjoner og sjekke saldoen.
 • App for kjapp kortinfo
  Gjennom appen Mine kort kan du blant annet hente pin-kode, aktivere kortet, sjekke saldo, transaksjoner og sperre kortet.
 • Knyttet til driftskontoen
  Bedriftskortet er knyttet direkte til driftskontoen. Dette gjør det enkelt å følge med på og administrere bedriftens utgifter.
 • Enkel betaling
  Bedriftskortet gir enkel og rask betaling enten ved å bruke kontaktløs betaling, chip og PIN-kode eller ved netthandel og bruk av apper.
 • Sikkerhet og kontroll
  Bedriftskortet gir bedriften muligheten til å ha kontroll over utgiftene ved å begrense bruken til autoriserte personer. Du kan også sperre kortet ved behov for ekstra sikkerhet.
 • Fleksibel bruk
  Bedriftskortet kan brukes både i Norge og utlandet, og det er ingen gebyrer for varekjøp eller minibankuttak i utlandet. Ved bruk i utlandet påløper imidlertid et valutapåslag på 2 %.

Ofte stilte spørsmål

Du kan enkelt bestille bedriftskort her.

Omtrent én måned før kortets utløpsdato vil du automatisk få tilsendt nytt kort.

Er bankkortet ditt kommet på avveie, logg inn i appen Mine kort og sperr kortet umiddelbart.

Når kortet er bestilt, vil det ta 7-10 dager før du mottar kortet i din postkasse. Det er veldig viktig at postkassen er godt merket med riktig navn.

Du finner PIN-koden til bedriftskortet i appen Mine kort.

Du aktiverer kortet i appen Mine kort eller ved bruk i en betalingsterminal med PIN-kode. 

Det er flere måter å betale med kortet på. Den enkleste er å legge kortet direkte på betalingsterminalen, også kalt tæpping. Er beløpet over kr. 500,- må du taste PIN-koden etterpå. Du kan også stikke kortet inn i betalingsterminalen og betale med chip og PIN-kode. I tillegg kan du benytte kortet til å handle på nett og i ulike apper. 

Det er gebyrfritt å bruke bedriftskortet både ved varekjøp og i minibank. Årsgebyret knyttet til kortet er på kr 275.

Det er ingen gebyrer ved varekjøp og uttak i minibank i utlandet. Man betaler imidlertid et valutapåslag på 2 % av kjøpesummen eller kontantuttaket ved bruk av kortene i utlandet, dette er helt vanlig i alle banker. 

Du vil se saldoen på ditt bedriftskort i appen Mine kort, om du også er kontoeier. Saldoen på tilhørende konto vil også vises i bedriftens nettbank. 

Dersom kortet er kommet på avveie, kan det sperres i appen Mine kort. Trykk på kortet og velg «sperre kort».

I appen Mine kort vil du kunne åpne et sperret kort. Trykk på kortet og fjern markøren for «sperre kort». 

Logg inn i appen Mine kort, trykk på kortet og velg «regionsperre». Deretter velger du hvilken region du ønsker at kortet skal være gyldig i.

Les mer om:

Kvinne bruker BN Bank kort i bankkortterminal

Sett inn penger i butikken

Har du kontanter du skulle ha satt inn i på kontoen kan du nå gjøre dette i utvalgte matbutikker. Alle Meny- og Kiwi-butikker tilbyr tjenesten, også de fleste Spar-butikkene og noen Joker-butikker. Pengene kommer inn på kontoen som er knyttet til ditt bankkort i BN Bank.