Bankprodukter for barn og ungdom

8-12 år

Kort og konto for barn

Eget kort og konto for barn mellom 8-12 år - gebyrfri i bruk. De kan handle for opptil 2000 kr i uken, både i Norge og i utland. Kortet er perfekt for å lære barna å betale selv, ta ut penger og sjekke saldo. En enkel og trygg måte å gi barna verdifull økonomisk erfaring på.

13-17 år

Kort og konto for ungdom

Eget kort og konto for ungdom mellom 13-17 år. Gebyrfri i bruk og svært fleksibelt. Kortet kan brukes både til varekjøp og til uttak i minibanker i Norge og i utlandet. Her får ungdommen håndtere penger trygt og enkelt, uansett hvor de er i verden.

0-17 år

Sparekonto for barn og ungdom

Sparekonto for barn og ungdom i alderen 0 til 17 år. Foreldre kan enkelt se saldo i egen nett-og mobilbank. Å investere i barnas økonomiske fremtid er gunstig, og med vår konto får du god rente fra første krone.

 

BankID for ungdom

Fra fylte 13 år kan man få BankID - sikker identifisering og signatur på nett, da kan man enkelt endre beløpsgrensen i Vipps, logge inn på Lånekassen og få tilgang til flere andre offentlige nettsteder. For å få BankID må man legitimeres med pass, og ha konto og nettbank hos oss fra før. Foreldre må starte bestillingsprosessen. 

4 tips til hvordan du lærer barn om økonomi

1

Bevissthet om valg

Snakk med barna om valg knyttet til pengebruk, hjelp dem å forstå konsekvensene av ulike økonomiske beslutninger.

2

Sparemål

Hjelp barna med å sette konkrete sparemål, for eksempel leker eller aktiviteter de ønsker seg.

3

Ukelønnsystem

Gi barna ukelønn for utførte oppgaver, og lær dem verdien av innsats og belønning.

4

Delta i handling

Involver barna i familiens økonomiske beslutninger og handleturer slik at de får erfaring og ser hva ting koster.

Spare til barna

Det er lurt å starte med sparing til barn så tidlig som mulig om man har midler til det. Det er derimot ikke sagt at barnet etter hvert ikke skal ha noe av ansvaret selv. 

Gutt slipper penger på sparegris, til illustrasjon for spare til barna

Nyttig informasjon

Gutt smiler med andre medelever bak seg, til illustrasjon for barne og ungdomsprodukter

Vipps under 15 år

Vipps for barn under 15 år er en forenklet utgave av Vipps som gir foreldre kontroll over barnets transaksjoner. Foreldre må opprette en profil, og står som eiere av barnets profil og vil ha full styring på hvem barnet sender penger til og mottar penger fra.  

Jente og gutt står ute og smiler til kamera, til illustrasjon for endelig myndig

18 år og myndig

Når du er i ferd med å starte voksenlivet må du gradvis ta ansvar over egen økonomi. Hold oversikt over kontoer, lag et enkelt budsjett og planlegg sparing. Her får du gode tips om hva som skjer i banken når du fyller 18 år.