Velg den betalingsløsningen
som passer for deg.

Betal enkelt og greit, enten du sitter ved datamaskinen eller nettbrettet, eller om du er på farten og har en mobil eller smartklokke.
Du har uansett full oversikt over økonomien din og kontoene dine - når og hvor det passer deg.

Enklere betaling med Vipps

Med Vipps på mobilen slipper du KID eller lange kontonummer. Vennebetalinger, eFaktura og regninger utføres på sekundet, direkte fra konto til konto.

Mer om Vipps

eFaktura

Med eFaktura får du regningene rett i nettbanken, ferdig utfylt med KID-nummer og det hele. Alle eFakturaer må godkjennes av deg før de belastes konto.

Mer om eFaktura

AvtaleGiro

AvtaleGiro er en tjeneste for automatisk betaling av faste regninger. Ved forfall trekkes regningsbeløpene direkte fra konto, samtidig som du har full oversikt og kontroll i nettbanken.

Mer om AvtaleGiro

Betaling til utlandet

Velg ordinær betaling eller hastebetaling. Overføringen skjer via SWIFT, et elektronisk nettverk som benyttes av de fleste banker verden over.

Mer om betaling til utlandet

Ofte stilte spørsmål

Med AvtaleGiro slipper du å tenke på å betale regningene dine. Fra du oppretter avtalen tar det inntil 45 dager før den er aktiv. Alt du trenger å tenke på er at du har dekning på belastningskonto og at maksbeløpet på regningen ikke overstiges.

 1. Tilbud i nettbanken
  Aksepter når du får tilbud om AvtaleGiro etter å betalt en faktura i nettbanken. Ved å akseptere tilbudet, opprettes avtalen. Mottar du faktura per post før avtalen er aktiv må denne betales manuelt.

 2. Opprett selv i nettbanken:
  Dersom du ikke har mottatt tilbud i nettbanken kan du enkelt opprette avtalen selv. Klikk på menyvalget >Betalingsavtaler >Søk etter tilbyder, og legg inn ny avtale ved å søke opp mottaker. KID-nummer må registreres. Dette finner du på mottatt faktura.

 3. På bedriftens nettside:
  Flere bedrifter tilbyr elektronisk signering av AvtaleGiro på egne nettsider. Avtalen signerer du med BankID.

Med eFaktura får du regningene rett i nettbanken i stedet for i postkassen, ferdig utfylt med KID-nummer og det hele.

 1. Ved betaling
  Aksepter når du får spørsmål om du vil ta i bruk eFaktura etter å ha betalt en regning i nettbanken.

 2. Med eFaktura-referanse
  Logg inn i nettbanken. Klikk på menyvalget >Betalingsavtaler >Søk etter tilbyder, og legg inn ny avtale ved å søke opp mottaker. Du trenger eFaktura-referansen til registreringen. Den finner du på mottatt faktura fra bedriften.

 3. Automatisk opprettelse av eFaktura
  Logg inn i nettbanken. Klikk på menyvalget >Betalingsavtaler og velg «Motta regninger elektronisk». Det betyr at alle dine regninger automatisk sendes som eFaktura dersom din leverandør tilbyr eFaktura. Du slipper å taste konto- og KID-nummer, og slipper fakturagebyr som gjerne følger med en papirfaktura i posten. Du kan også takke ja til automatisk opprettelse av eFaktura, men samtidig reservere deg mot eFaktura fra de leverandørene du ønsker.

Gå til > Meny > Betalingsavtaler. Trykk på den aktuelle avtalen og velg «Slett».

Den sletter du i nettbanken ved å gå til >Meny >Betalingsavtaler. Finn riktig avtale, trykk på den og velg "Slett".

Beløpsgrensen endrer du i nettbanken ved å gå til >Meny >Betalingsavtaler. Her trykker du på den aktuelle avtalen og velger «Vis detaljer/endre avtale». Husk å ta hensyn til at beløp som skal betales kan variere, og at priser justeres med jevne mellomrom. Det kan derfor være lurt å sette grensen noe høyere enn det du betaler akkurat i dag. Da unngår du at AvtaleGiroen stoppes på grunn av for lav beløpsgrense.

Hvis du velger å betale omkostningene kun i Norge betaler du NOK 50,00 uavhengig av beløpet som sendes. Tillegg for betaling av omkostninger i utlandet er NOK 150,00. Betalingen koster da NOK 200,00 til sammen. Dersom omkostningene i utlandet overstiger NOK 150,00 vil overskytende bli etterbelastet.

Dette finner du i nettbanken ved å trykke på kontoen din og velger «Vis detaljer». Du kan også se dette på dine kontoutskrifter ved å gå til >Meny >Søk i dokumenter. Alternativt kan du benytte vår IBAN-kalkulator ved å klikke her.

BN Banks BIC/SWIFT er KBNONO22

Portrett
Ungdom og økonomi

BankID for ungdom

Nå kan også ungdommer mellom 13 og 18 år identifisere seg på nettet med BankID og BankID på mobil.

Les om BankID for ungdom
sikker-netthandel
Spar og bruk

Slik får du en sikker netthandel

Andelen falske og useriøse nettbutikker øker. Heldigvis finnes det grep du selv kan ta for å få en sikker netthandel.

Les mer om sikker netthandel