Smarte kortvettregler for ferien

Sommeren er endelig her. Her er noen tips for å gi deg en tryggere ferie!

 1. Oppdater regionsperren. Pass på at du ikke har sperret for det området du skal reise til, da får du nemlig ikke brukt kortet. Husk imidlertid å sette på sperren igjen når du kommer hjem. Les mer om regionsperre her.

 2. Velg alltid lokal valuta.
  Velger du å betale i norske kroner, er det butikken som setter vekslingskursen. De tar seg ofte godt betalt, og du kan ende opp med å få en svært dårlig kurs. En liten tommelfingerregel er derfor: Betal alltid i lokal valuta!

 3. Ta ut penger når du kommer frem.
  Skal du utenlands, vent med å ta ut penger til du har kommet frem. Da får du vekslingskursen som gjelder lokalt, og den er stort sett alltid billigere enn kursen du får her hjemme. Bruk for eksempel minibanken i ankomsthallen på flyplassen.

 4. Ha med to kort.
  Ta med deg to kort, gjerne et debetkort og et kredittkort. Dette er en sikkerhet dersom du skulle være så uheldig å miste eller bli frastjålet det ene kortet. Husk også å oppbevare dem hver for seg. Legg det ene i safen, og ha det andre i lommeboka.

 5. Bruk kredittkortet som hovedkort.
  Med kredittkort kan du nemlig sjekke at beløpene stemmer før du betaler regningen. Skulle du være så uheldig å bli svindlet, vil de ikke ha mulighet til å tømme hele kontoen din.

 6. Sperr kort.
  Om du er så uheldig å miste kortet ditt – sperr det umiddelbart. Dette kan gjøres via mobilbanken eller ved å ringe oss. Ved sperring av kort utenfor ordinær åpningstid, ring sperretjenesten på: +47 73 89 20 00. Dette er et telefonnummer som det er lurt å notere seg – før du reiser.

  Helt til slutt:

 7. Last ned mobilbanken.
  Da har du de viktigste bankfunksjonene lett tilgjengelig. Her kan du enkelt sjekke saldo, overføre penger og betale regninger, samt sperre kort og ordne med regionsperren. Les mer om mobilbanken her.

 

Ha en trygg og god ferie :-)

Priseksempel kredittkort:

Fleksibel nedbetaling

 • Det påløper ikke renter dersom fakturaen betales i sin helhet ved forfall.
 • Ønsker du å utsette betalingen, betaler du, fra 15.mai 2019, 3,5 % av benyttet beløp, minimum 250 kroner. Effektiv rente 25,37 %.*
 • Har du papirfaktura eller andre tilleggstjenester, vil disse kostnadene legges til minstebeløpet. 
 • For kortavtaler signert før 15. mai 2019, er minstebeløpet 2,5% av benyttet kreditt, minimum kr 250. 

*Basert på eksempel på kr. 15 000 nedbetalt over 12 mnd. Samlet kredittbeløp er på kr. 16 465,81   Prisliste for bankkort og kredittkort

Les også:

Kredittkort-enkelt-forklart
Spar og bruk

Kredittkort - enkelt forklart

Kredittkort har mange fordeler - og kan være lurt å bruke. Men hvordan fungerer det egentlig? Silje forteller.

Hvordan fungerer kredittkort?
Portrett
Spar og bruk

Få pengene til å vare lenger

Det er ikke så mye som skal til for å få pengene til å strekke litt lenger. Ikke trenger det å være så vanskelig heller.

Mer om å få pengene til å vare