Når på året er det best å selge bolig?

For mange gir svaret seg selv for når de skal selge boligen. Har man kjøpt bolig er de fleste avhengig av å selge innen rimelig tid. Tidspunktet for salg bestemmes da ofte ut fra tidsrommet man har behov for, og råd til å eie to boliger. 

Skal man pusse opp ny bolig kan det være behov for å avvente salget av gammel bolig. Dette lar seg løse med mellomfinansiering.

Ser man på statistikken er det noen måneder i året hvor det er mer lønnsomt å selge bolig sammenlignet med andre. Vintermånedene januar og februar, samt mai og august, har historisk sett vist seg å være de beste månedene for å selge bolig. Normalt sett ser vi et lite boligprisfall i sommermånedene, før de justeres opp igjen i august når kjøpere er tilbake fra ferie og kanskje har endrede behov.

Prisen blir bestemt ut fra tilbud og etterspørsel, og er det få boliger i markedet samtidig som etterspørselen er stabil, stiger prisen. Prisveksten bestemmes altså av antall boliger som er på markedet, samt hvor mange boligkjøpere det er som er på jakt etter ny bolig.

Eiendomsmeglere anbefaler ofte kjøp og salg i samme marked, da vil ikke sesongjusteringene slå nevneverdig inn og du er med i samme opp- eller nedgangsperiode. Å selge først kan for noen være fornuftig i et marked med fallende boligpriser, men det krever litt is i magen og troen på at ny bolig dukker opp innen rimelig tid.

Når er det best å selge leilighet?

Hvilken type bolig du eier kan og være med på å avgjøre når på året du bør selge den. Leiligheter som ikke har egen hage kan oppnå like god pris året igjennom, mens eier du en enebolig med flott hage kan denne tiltrekke flere budgivere i sommerhalvåret enn hva den ville gjort om det var snø og vinter.

Det kan være høy etterspørsel etter leiligheter også midt på sommeren. Dette gjelder spesielt i de større byene der studenter jakter bolig etter tilbud om studieplass. Dette kan føre til økt prispress og store muligheter for god salgspris.

Planlegg salget i god tid, og rådfør deg med megler når det er best at din bolig kommer ut i markedet. Megleren kjenner området og mekanismene for akkurat din type bolig. Samtidig får du tips til hvilke oppgraderinger som bør gjøres i din bolig før den legges ut for salg. 

Trenger du hjelp eller ønsker du tips i forbindelse med salg av bolig kan du ta kontakt med vår samarbeidspartner Krogsveen.

Når legges det ut flest boliger?

Det legges ut flest boliger for salg mellom påske og skoleferiestart, samt fra midten av august til høstferien. I november legges det ut få boliger, og i desember er det forholdsvis stille. På tross av et lavt tilbud av boliger flater prisen ofte ut i disse periodene. Men, boligkjøpere finnes hele året, og klarer du å vekke interessen til kjøperen får du solgt boligen hele året gjennom.

Enkle tips for salg av din bolig

  • Lån eller lei lagerplass og tøm boligen for unødvendig innhold/møbler - kjøper skal kunne se at det er plass til sine ting der.
  • Mal overflater som er slitt, med ett fremstår boligen langt mer oppgradert.
  • Oppgrader kjøkken/bad med nye dørknotter, belysning eller hvitevarer.
  • Ta kontakt med megler for å høre når boligen din må ut i markedet.

Flere tips til salg av bolig kan du lese mer om her.