Ofte stilte spørsmål om rammelån

Spørsmål og svar om rammelån

Rammelån kalles også fleksilån eller boligkreditt, og er et lån hvor du sammen med banken blir enig om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter, samt en provisjon på lånerammen med 0,0167 % per måned, altså 0,05 % per kvartal. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. Det gis inntil 60 % av boligens panteverdi, men ingen nedbetalingsplan

Det er du selv som legger opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil. Med rammelån kan du låne opp til dette innenfor den tilgjengelige rammen, uten å måtte ta kontakt med banken.

Til rammelånsiden.

Du kan betale inn på rammelån når du vil og fritt velge å ikke betale avdrag i en periode, så lenge lånesaldoen ikke overstiger den innvilgede rammen. Dersom du velger å ikke betale renter, må du huske at rentene legges til lånesaldoen hver måned. Hvor mye og hvor ofte du betaler inn bestemmer du selv. Du betaler inn på rammelån ved å gjøre en overføring fra kontoen din til rammelån.

Tips: Mange velger å opprette en fast månedlig betaling i nettbanken sånn at man betaler det samme beløpet hver måned. Du sikrer da at det betales ned som et ordinært boliglån, men står fritt til å endre betalingen etter eget ønske.

Til rammelån.

Du betaler renter på det du faktisk har brukt, samt en provisjon på lånerammen med 0,05 % per kvartal, totalt 0,20 % per år. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned.

Eks.: Har du tatt opp et rammelån på kr 2.000.000 og har saldo på kr 1.000.000 betaler du gjeldende rentesats på saldo kr 1.000.000 samt en månedlig provisjon på ca 0,0167 % av kredittrammen på kr 2.000.000.

Les mer om boliglånsrenter her.

Via nettbanken eller mobilbanken kan du overføre penger direkte fra rammelån til dine eller andres kontoer. Det er også mulig å betale regninger direkte fra rammelånet.

Til rammelån.

Ja, dette gjør du enkelt i nettbanken under > Betaling/overføring > Ny fast overføring egne konti. 

Til rammelån.