Betale regninger

Hvordan vi betaler regninger har utviklet seg mye de siste årene.
Med nye enheter og løsninger har mulighetene blitt mange til enkelt å legge inn, og godkjenne ulike type regninger.

Hvordan betale regninger?

Betal med nett- og mobilbank

For å betale regninger må du ha en brukskonto i en bank og ha penger på konto. Med brukskontoen følger det med en nett- og mobilbank, og du kan enkelt bruke nettbanken eller mobilbanken til å betale regningene fra kontoen din. 

  • Logg inn i mobil- eller nettbank med BankID og velg "Betal" 
  • Fyll inn kontonummer eller velg kjent betalingsmottaker, eventuelt KID-nummer, beløp og forfallsdato
  • Godkjenn betalingen med BankID eller faceID avhengig av om du betaler fra nett- eller mobilbank

Betal via AvtaleGiro eller eFaktura

  • Har du AvtaleGiro vil denne belastes direkte fra forhåndsvalgt konto uten godkjenning.
  • Har du valgt eFaktura vil du få varsel når ny eFaktura er mottatt, denne godkjennes superenkelt med ansiktsgjennkjenning i mobilbanken.
  • Godkjenner du eFaktura i nettbanken må du inn med din BankID-kode. 

Betal med kredittkort

Det er ikke mulig å betale regninger direkte fra kredittkortet utstedt av BN Bank. Årsaken til dette er at det ikke er ønskelig at man betaler det man er skyldig med penger man ikke selv har.

Men, noen ganger kniper det. Da er det mulig å gå inn i nett- eller mobilbank, trykk på "BN Bank Kredittkort" i kontooversikten , og velge "overfør" til kontoen du ønsker å betale regningen fra.

Skal du kjøpe varer og tjenester, f.eks på nett, anbefaler vi at du betaler dette direkte med kredittkortet og ikke gjør en overføring. Da har du langt bedre rettigheter hvis varen ikke skulle komme.

Betal med Vipps

Uavhengig av hvilken bank du bruker så kan du betale eFaktura i Vipps. Her ser du hvordan: 

  • Har du allerede Vipps-appen kan du sjekke innstillingene dine under "Profil". Sjekk at det er haket ut for "Vipps eFaktura" og "Vis regninger i Vipps". Når disse er godkjent vil alle regningene du mottar som eFaktura bli varslet gjennom Vipps, og ved få tastetrykk kan du også godkjenne disse.
  • Skulle du få papirfaktura i posten har Vipps regningsskanner i appen slik at papirfakturaen kan betales. Se etter symbol øverst i høyre hjørne (oransje sirkel) for å starte skanning-funksjonen. Ta bilde av fakturaen i Vipps, da slipper du å taste KID-nummer.
  • Alle regninger som du betaler gjennom Vipps er også synlig som i nett- og mobilbanken din.