Slik oppretter du avtalegiro

 • Tilbud i nettbanken: 
  Aksepter når du får tilbud om AvtaleGiro etter å betalt en faktura i nettbanken. Ved å akseptere tilbudet, opprettes avtalen. Du må regne med 1-2 virkedager før avtalen er aktiv. Mottar du faktura per post før avtalen er aktiv må denne betales manuelt. 

 • Opprett selv i nettbanken: 
  Dersom du ikke har mottatt tilbud i nettbanken kan du enkelt opprette avtalen selv. Klikk på menyvalget >Betalingsavtaler >Søk etter tilbyder. KID-nummer må registreres. Dette finner du på mottatt faktura. 

 • På bedriftens nettside: 
  Flere bedrifter tilbyr elektronisk signering av AvtaleGiro på egne nettsider. Avtalen signerer du med BankID.

 • Tilbud i posten: 
  En rekke bedrifter du betaler til vil sende deg tilbud om AvtaleGiro i posten. Fyll ut svarkupongen og send den i retur.

Ofte stilte spørsmål

Den vanligste årsaken er at beløpsgrensen du har satt på din AvtaleGiro er for lav. En annen årsak kan være at det ikke var dekning på konto ved forfallsdato.

Beløpsgrensen endrer du i nettbanken ved å gå til >Meny >Betalingsavtaler. Her trykker du på den aktuelle avtalen og velger «Vis detaljer/endre avtale». Husk å ta hensyn til at beløp som skal betales kan variere, og at priser justeres med jevne mellomrom. Det kan derfor være lurt å sette grensen noe høyere enn det du betaler akkurat i dag. Da unngår du at AvtaleGiroen stoppes på grunn av for lav beløpsgrense.

Gå til > Meny > Betalingsavtaler. Trykk på den aktuelle avtalen og velg «Slett».

Gå til >Meny >Betalingsavtaler. Trykk på den aktuelle avtalen og velg «Vis detaljer/endre avtale». 

Kombiner AvtaleGiro og eFaktura

Du kan kombinere eFaktura og AvtaleGiro dersom bedriften tilbyr dette. Din konto belastes automatisk på forfallsdato, samtidig som du får fakturavedlegget i nettbanken. Fakturavedlegget finner du i forfallsoversikten, samt i eFaktura-arkivet.

eFaktura

Med eFaktura får du regningene rett i nettbanken, ferdig utfylt med KID-nummer og det hele. Alle eFakturaer må godkjennes av deg før de belastes konto.

Mer om eFaktura