Refinansier ditt lån

Refinansiering av boliglån

Det er enkelt å refinansiere boliglånet. Dyktige rådgivere fikser alt det praktiske, og ønsker du mer å rutte med på samme tid søker du enkelt om det.

 

Refinansiere forbruksgjeld

Rydd opp i økonomien gjennom å samle dyr forbruks- og kredittkortgjeld. Da får du bedre oversikt og sparer penger.

Refinansiere billånet

Refinansierer du billånet slipper du etableringsgebyr. I tillegg fikser vi selvfølgelig alt det praktiske.

Raskt, enkelt og praktisk.

Ofte stilte spørsmål

Refinansiering betyr at man tar opp et nytt lån for å betale ned eller erstatte eksisterende gjeld. Formålet kan være å oppnå bedre betingelser, som for eksempel lavere rente, bedre tilbakebetalingsvilkår eller mer praktisk tilbakebetalingsplan. Refinansiering kan også samle flere mindre lån til ett større lån, noe som gir lavere utgifter og bedre oversikt.

Forbrukslån er et lån som gis uten at det stilles sikkerhet i eiendeler som for eksempel hus, bil eller båt. Et usikret lån har høyere renteutgifter enn et lån der det stilles sikkerhet, og det lønner seg derfor å betale ned slike lån raskt. Her kan du lese mer om ulike lånetyper.

Det er kjapt og enkelt å søke om å refinansiere lånet ditt. Om du ønsker å refinansiere billånet, forbrukslånet eller boliglånet benytter du enkle skjemaer der du oppgir nødvendig informasjon om hvem du er, og samtykker til at banken kan innhente informasjon fra Altinn. På denne måten blir søknadsprosessen enklere for deg som kunde, og banken får den informasjon som er nødvendig for å gi deg et lånetilbud.

Det er en enkel og rask prosess å søke om å flytte boliglånet ditt til oss, og det tar bare ca. 10 minutter av din tid. Følg stegene under.

  1. Start lånesøknaden din her. Du må identifisere deg med BankID.
  2. Legg inn informasjon om deg selv og eventuell medlåntaker.
  3. Send inn søknad og bli kontaktet av e kunderådgiver i løpet av 1-2 virkedager.

Takker du ja til tilbudet, fikser vi resten med din gamle bank.

For å betale ned gjeld raskt anbefaler vi at du:

  • Lager deg en plan for gjelden din: Få oversikt over det du skylder, og beløpene som betales på dine lån per måned. Deretter bestemmer du deg for hvilken gjeld du vil prioritere å nedbetale først. Det er naturlig å kvitte seg med den dyreste gjelden først. Unngå å ta opp mer gjeld i en periode der du har fokus på å bli kvitt gjeld, dette vil bare føre til at gjelden din øker. 
  • Sett opp et budsjett slik at du får full oversikt, og kan redusere utgiftene dine i hverdagen. Besparelsene du gjør kan du benytte for å betale ned gjeld.
  • Vær tålmodig! Å betale ned gjeld tar tid, derfor er det viktig å ikke gi opp selv om tidsperspektivet føles langt noen ganger. 

Når du skal flytte boliglånet ditt, er det noen gebyrer du bør være oppmerksom på. 

Etableringsgebyr: Gebyret er på 1500 kroner.

Tinglysningsgebyr til Staten: 

  • For fast eiendom er gebyret kr 540,- (ved flytting av boliglån er det kr 200,-)
  • For borettslag er gebyret kr 440,- (ved flytting av boliglån er det kr 200,-)
    * innenfor samme låneramme, samme pantsetter og samme panteobjekt.