Din digitale kodebrikke

  • Med BankID-appen får du en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID.

  • Du vil motta et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen, i stedet for at du skal taste inn engangskode.

  • Når du har godkjent i appen går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med ditt personlige passord.

  • Du har som oftest mobilen med deg, ingen grunn til å lete i skuffer og jakker etter den fysiske kodebrikken lenger

Slik kommer du i gang

1. Last ned og åpne appen fra App Store eller Google Play. Du må ha iOS 11/ Android 6 eller nyere versjoner.

2. Start aktiveringen av appen med BankID på mobil eller Bank ID fra BN Bank. Som en del av sikkerhetsprosedyren vil du få beskjed om at aktiveringen kan fullføres etter én time. Du kan velge å få varsel når en time har gått.

3. Fullfør aktiveringen med din Bank ID på mobil eller Bank ID fra BN Bank

4. Slå på varslinger for appen. Tillater du det dette får du en snarvei inn i appen hver gang du skal bruke BankID.

5. Appen er klar til å brukes. Vi anbefaler at du tester appen etter at du har aktivert den.

PS! Ikke kast den fysiske kodebrikken din!

Du kan få behov for den dersom du må aktivere BankID-appen på nytt, eller hvis du skaffer deg ny mobiltelefon.

Ofte stilte spørsmål

BankID-app er en digital kodebrikke som brukes i stedet for den fysiske kodebrikken, når du skal logge inn eller signere med BankID. I stedet for å taste inn engangskode, mottar du heller et varsel på mobilen din som ber deg om å godkjenne i appen. Når du har gjort dette går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifiseringen med ditt personlige passord.

Selv om appen er på mobilen, skal du ikke velge BankID på mobil.

Du kan få utfyllende informasjon om BankID-appen på https://www.bankid.no/privat/bankid-app/.

App er faktisk sikrere enn den fysiske kodebrikken, fordi du i tillegg kan beskytte mobilen din med en kode som bare du kjenner til. App som kodebrikke er altså litt tryggere og mye enklere!

BankID, med både fysisk eller digital kodebrikke oppfyller sikkerhetsnivå 4, som er det strengeste sikkerhetskravet for digital identifisering i Europa.

Sikkerhet går foran alt annet ved bruk av BankID. Dersom noen i et uoppmerksomt øyeblikk får tilgang til din mobiltelefon, er det i både din og bankens interesse at uvedkommende ikke med få klikk kan aktivere BankID App i ditt navn.

Når du aktiverer BankID App første gang er det derfor lagt inn ventetid (karens) i prosessen. Du starter aktiveringen ved å identifisere deg med BankID med kodebrikke, deretter må du vente i 1 time før du kan fullføre prosessen. Du ser nedtellingen på skjermen, men du kan også velge å bli varslet når det er klart for å gå videre

Nei, dessverre. BankID-appen er foreløpig kun et alternativ til din eksisterende kodebrikke fra BN Bank. Du må ha den i tilfelle du har behov for å laste ned appen på en ny telefon. Da trenger du nemlig å logge inn med BankID for å aktivere appen på nytt.

Ja, det er helt gratis å bruke app som kodebrikke når du logger deg inn eller signerer med BankID.