En ferie i Norge kan være en fantastisk opplevelse, og trenger heller ikke koste skjorta. Med noen enkle grep er det heller ikke vanskelig å få den både billig og minneverdig.

 1. Hjemmeferie
  Å ta ferien hjemme trenger absolutt ikke være kjedelig! Dra på oppdagelsesferd i skogen, ta med familien på båttur eller ta en "interrail" på tog eller t-banen med mål om å besøke flest mulig stasjoner i løpet av en fastsatt tid. Helt sikkert moro for barna, og flott for mor og far å få sett seg litt rundt om.
 2. Ferie på hytta
  Langt fra alle eier egen hytte, kanskje kjenner du noen som låner bort hytta si, eller som mer enn gjerne tar i mot besøk? Gjennom ulike nettsider som f.eks finn.no og AirBnB kan du leie hytte. Det er også verdt å sjekke om det er mulig å søke om lån av hytte gjennom fagforening om du skulle være medlem.
 3. Medlemsrabatter
  Er du medlem i NAF, LO, Coop eller lignende? Sjekk om du får medlemsrabatter på reiser, leiebil eller hytter.
 4. Fra hytte til hytte med Den Norske Turistforening
  Dette har blitt veldig populært, og her har man virkelig mulighet til å komme tett inn på Norges vakre natur. Turistforeningen arrangerer også flere turer og aktiviteter, noe som kan gi et flott avbrekk i hverdagen for både store og små. Et medlemskap i DNT kan være verdt hver eneste krone.
 5. Telttur
  Om dere er et par med eller uten barn, er en telttur alltid hyggelig. Tenn bål, finn frem fiskestanga og nyt stillheten. Teltur kan kombineres med hytteovernatting på DNT-hytte. Sjekk ut.no for forslag til ruter i ditt område.
 6. Sykkeltur
  Enkel og fin måte å komme seg rundt på. Gratis så lenge du har sykkel, og hvis ikke, så finnes det flere sykkelutleiere Norge rundt. Sjekk ut VisitNorway for tips til fantastisk sykkelturer i vårt langstrakte land.
 7. Biltur
  Å kjøre en tur gjennom Norge eller andre land kan være en fantastisk opplevelse. For å holde kostnadene nede, bør man se etter andre overnattingsmuligheter enn hotell. Alternativer her er telt, å sove hos venner og familie på turen, legge seg inn på vandrerhjem eller eventuelt campinghytte. Husk å ta med en kjølebag, da kan du ha med mat og drikke som holder seg kald i løpet av turen.
 8. Øyhopping i Norge
  Du trenger ikke å reise til Hellas eller Kroatia for å dra på øyhopping. Langesundsfjorden, Helgelandskysten og Oslofjorden er flotte alternativer. Du rekker kanskje ikke å besøke alle de 239 000 øyene vi har i Norge, men det er lov å prøve.
 9. På cruise med Hurtigruten
  Tenk at vi i Norge har Hurtigruten som seiler langs vår vakre kyst og tar med gjester inn i de vakreste fjordene man kan tenke seg. Heldige er vi! Prisen for å reise med Hurtigruten kan oppleves høyere sammenlignet med andre reisemål, men husk på at her får man reise, overnatting og noe mat inkludert i prisen. Meld deg på nyhetsbrev så får du de gode tilbudene tidlig.
 10. Bruk nettet
  Sett av litt tid til å gjøre relevant søk på internett. Det kan spare deg for både tid og penger. Finn gode tilbud, restplasser, relevante plasser for utleie bil/sykkel/kajakk, overnatting, ruteforslag og lignende. I år er det mange som skal nyte Norges-ferie, så ikke utsett planleggingen.

God tur :)

Husk mobilbanken!

Husk at mobilbanken er kjekk å ha dersom du skal overføre penger mens du er på tur.