Ofte stilte spørsmål om kredittkort

PIN-koden følger deg som kunde i BN Bank, så har du andre kort fra oss vil kredittkortet ha den samme PIN-koden.

Du kan finne PIN-kode til kredittkortet i nett- og mobilbank ved å trykke på kortet fra hovedsiden og deretter velge >Flere valg >Vise PIN.

 

  • Du kan aktivere kortet i din nettbank/mobilbank ved å trykke på "Mine kort" i menyen, og deretter velge kredittkortet > Flere valg
  • Kortet kan også aktiveres når du bruker det med chip & PIN-kode i en betalingsterminal.
  • For å aktivere kontaktløs betaling må du stikke kortet i terminalen og benytte chip og PIN-kode ved første fysiske betaling.

Et kort som ikke er aktivert vil ikke kunne benyttes til nettkjøp.

 

Nye kort sendes inaktive av sikkerhetsmessige årsaker. Dette betyr at kortet må aktiveres før det kan benyttes til nettkjøp. 

  • Du kan aktivere kortet i din nettbank/mobilbank, ved å trykke på kredittkortet > Flere valg
  • Kortet kan også aktiveres når du bruker det med chip & PIN-kode i en betalingsterminal.
  • For å aktivere kontaktløs betaling må du stikke kortet i terminalen og benytte chip og PIN-kode ved første fysiske betaling.

 

Hvis du har behov for å overføre fra kredittkortet til en av dine kontoer er dette en mulighet i nettbanken og mobilbanken. Midler du overfører fra kredittkortet vil være disponible på kontoen du overfører til umiddelbart. Merk at kostnad for overføring fra kredittkort til konto er 25,- + 1 % av overført beløp.

Nettbank

Fra hovedsiden i nettbanken din blar du deg ned til kredittkortet ditt og trykker på plusstegnet til høyre. Velg så «Overføre» og du blir ledet til side hvor du kun trenger å velge hvilken konto det skal overføres til samt beløp. Bekreft så overføringen med «Bekreft overføring» nederst.

Mobilbank

Fra hovedsiden i mobilbanken din blar du deg ned til kredittkortet ditt og velger dette. Velg så alternativet «Overfør fra kredittkort» og du blir ledet til en side hvor du kun trenger å velge hvilken konto det skal overføres til samt beløp. Bekreft så overføringen med «Bekreft overføring» nederst.

Kredittkortet har ingen årsgebyr. Det er også gratis å bruke i butikk og gratis å ta ut penger i lokal valuta i utlandet. Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Utsetter du betalingen betaler du renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt kredittbeløp 16.518 kr.

Kredittkortnummer er tallrekken du finner på baksiden av kredittkortet.

Når du skal reise til utlandet følger reise- og avbestillingsforsikring alltid med. Det er også gebyrfritt å ta ut kontanter i lokal valuta i utlandet. Når du betaler med kredittkort i utlandet bør du alltid betale med lokal valuta, så langt det lar seg gjøre. Dette gjelder også for bankkort.

Vi anbefaler å bruke kredittkort når du handler på internett og når du er på reise. Du har alltid full oversikt i vår nett- og mobilbank.

Trykk på kredittkortet i nett- og mobilbank, velg >Flere valg. På neste skjermbilde vil du få opp en meny med endringer du kan gjøre på ditt kredittkort; endring av kredittgrense, forfallsdato, regionsperre, sperre kort og melde reklamasjon. 

Da har du krav på å enten få tilbakebetalt hele beløpet du har betalt for reisen, eller få ombooking til et tidspunkt du velger selv. Kravet må du selv rette mot flyselskapet eller reiseoperatøren.

Egenandelsforsikring gjelder kun for leiebil som kjøres av kunde.

Ja, hvis du får skader på bilen dekker reiseforsikringen egenandel på inntil 12.000 kroner.

Egenandel på leiebil dekkes hvis minst 50 % av reisens transportkostnader betales med kredittkortet eller hvis leiebilen betales med kredittkortet.

Nei, dette er ikke omfattet av forsikringen.

Ja, egenandelen er 500 kroner per skadetilfelle på reisegods og ulykke.

Nei, dersom kortet er avsluttet gjelder ikke forsikringen. Kortet må være i kraft ved reise og når skadetilfelle oppstår.

Både kortholder og medreisende må være medlemmer av norsk folketrygd og ha bostedsadresse i Norge, registrert i Folkeregisteret, for at forsikringen skal gjelde.

 

Nei, det er ingen bestemmelse om at hjemreise må være bestilt for at reiseforsikringen skal gjelde. Forutsetningen er at hele reisen er innenfor 90 dager og at minimum 50 % av reisen er betalt med kredittkortet.

Ja, når både husstandsmedlemmer og andre medreisende skal på samme reise, gjelder forsikringen først for husstanden - deretter for andre medreisende. Andre medreisende dekkes bare dersom antall husstandsmedlemmer er 3 eller færre. Inntil maksimalt 4 personer er forsikret inkludert kortholder. Det er hele tiden de yngste som vil bli regnet som medreisende.

Når det gjelder familie er det ikke nødvendig at kortholder er med på reisen. For andre medreisende dekkes kun reiser som foretas sammen med kortholder.

 

Du kan sperre kredittkortet i nett-og mobilbank eller ved å ringe oss på 73 89 20 00

Du kan velge efaktura som fremtidig betalingsmåte første gang du registrerer fakturaen i nettbanken. Ønsker du å opprette eFaktura før første faktura kommer, finner du kontonummer og eFaktura-referanse/KID-nummer i nettbanken under >Detaljer på kredittkortet

Du mottar månedlig faktura på kredittkortet.

Dersom du ønsker å foreta en ekstra innbetaling fra en konto i BN Bank kan du trykke på kortet i mobil-/nettbanken og velg «Ekstra innbetaling».

Ønsker du å betale inn til kredittkortet fra konto i annen bank finner du kontonummer og KID-nummer knyttet til ditt kredittkort i nettbanken under >Detaljer på kredittkortet.

Et kredittkort gir deg muligheten til å utsette betalingen når du har kjøpt noe. Banken tar da ansvaret for å betale selgeren, mot at du betaler tilbake til banken på et senere tidspunkt.

Når du får et kredittkort innvilger banken deg en kredittgrense. Bruker du av kreditten kan det sammenlignes med et lån. I Norge skiller kredittkort seg imidlertid litt fra vanlige lån, da det er vanlig at de fleste kredittkort tilbyr inntil 45 dagers rentefri periode/betalingsutsettelse. På denne måten slipper du å betale mer enn varene koster så lenge du betaler innen fristen.

For å aktivere kontaktløs betaling må du stikke kortet i terminalen og benytte chip og PIN-kode ved første fysiske betaling.

Vi utsteder kun ett kredittkort per kunde. Men det er betjeningsevnen som avgjør om du eventuelt kan få kredittkort fra andre utstedere i tillegg.

Et kredittkort er et kort der du bruker bankens penger og ikke dine egne. Du får inntil 45 dager kreditt før fakturaen forfaller til betaling og du kan velge om du vil betale tilbake hele det utestående beløpet eller dele opp i mindre avdrag. Siden det er innvilget en kreditt tilhørende kortet, påløper det renter dersom du ikke betaler hele fakturaen ved forfall.