Ofte stilte spørsmål om kredittkort

Ofte stilte spørsmål

Hvis du har behov for å overføre fra kredittkortet til en av dine kontoer er dette en mulighet i nettbanken og mobilbanken. Midler du overfører fra kredittkortet vil være disponible på kontoen du overfører til umiddelbart. Merk at kostnad for overføring fra kredittkort til konto er 25,- + 1 % av overført beløp.

Nettbank

Fra hovedsiden i nettbanken din blar du deg ned til kredittkortet ditt og trykker på plusstegnet til høyre. Velg så «Overføre» og du blir ledet til side hvor du kun trenger å velge hvilken konto det skal overføres til samt beløp. Bekreft så overføringen med «Bekreft overføring» nederst.

Mobilbank

Fra hovedsiden i mobilbanken din blar du deg ned til kredittkortet ditt og velger dette. Velg så alternativet «Overfør fra kredittkort» og du blir ledet til en side hvor du kun trenger å velge hvilken konto det skal overføres til samt beløp. Bekreft så overføringen med «Bekreft overføring» nederst.

Kredittkortet har ingen årsgebyr. Det er også gratis å bruke i butikk og gratis å ta ut penger i utlandet. Betaler du regningen ved forfall, påløper ingen ekstra kostnader. Utsetter du betalingen betaler du renter, eksempel: Effektiv rente 23,9 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1.518 kr. Totalt kredittbeløp 16.518 kr.

Kredittkortnummer er tallrekken du finner på forsiden av kredittkortet.

Når du skal reise til utlandet følger reise- og avbestillingsforsikring alltid med. Det er også gebyrfritt å ta ut kontanter i utlandet. Når du betaler med kredittkort i utlandet bør du alltid betale med lokal valuta, så langt det lar seg gjøre. Dette gjelder også for bankkort.

Vi anbefaler å bruke kredittkort når du handler på internett og når du er på reise. Du har alltid full oversikt i vår nett- og mobilbank.

Da har du krav på å enten få tilbakebetalt hele beløpet du har betalt for reisen, eller få ombooking til et tidspunkt du velger selv. Kravet må du selv rette mot flyselskapet eller reiseoperatøren.

Egenandelsforsikring gjelder kun for leiebil som kjøres av kunde.

Ja, hvis du får skader på bilen dekker reiseforsikringen egenandel på inntil 12.000 kroner.

Egenandel på leiebil dekkes hvis minst 50 % av reisens transportkostnader betales med kredittkortet eller hvis leiebilen betales med kredittkortet.

Nei, dette er ikke omfattet av forsikringen.

Ja, egenandelen er 500 kroner per skadetilfelle på reisegods og ulykke.

Nei, dersom kortet er avsluttet gjelder ikke forsikringen. Kortet må være i kraft ved reise og når skadetilfelle oppstår.

Både kortholder og medreisende må være medlemmer av norsk folketrygd og ha bostedsadresse i Norge, registrert i Folkeregisteret, for at forsikringen skal gjelde.

 

Nei, det er ingen bestemmelse om at hjemreise må være bestilt for at reiseforsikringen skal gjelde. Forutsetningen er at hele reisen er innenfor 90 dager og at minimum 50 % av reisen er betalt med kredittkortet.

Ja, når både husstandsmedlemmer og andre medreisende skal på samme reise, gjelder forsikringen først for husstanden - deretter for andre medreisende. Andre medreisende dekkes bare dersom antall husstandsmedlemmer er 3 eller færre. Inntil maksimalt 4 personer er forsikret inkludert kortholder. Det er hele tiden de yngste som vil bli regnet som medreisende.

Når det gjelder familie er det ikke nødvendig at kortholder er med på reisen. For andre medreisende dekkes kun reiser som foretas sammen med kortholder.

 

Du kan sperre kredittkortet ved å ringe oss på 73 89 20 00. Ringer du oss i åpningstiden (kl 09.00-15.00) får du snakke med en kundekonsulent, ringer du oss utenfor åpningstiden får du tastevalg.

Du kan velge efaktura som fremtidig betalingsmåte første gang du registrerer fakturaen i nettbanken. Ønsker du å opprette eFaktura før første faktura kommer, finner du kontonummer og eFaktura-referanse/KID-nummer i nettbanken under >Detaljer på kredittkortet

Du mottar månedlig faktura på kredittkortet.

Dersom du ønsker å foreta en ekstra innbetaling fra en konto i BN Bank kan du trykke på kortet i mobil-/nettbanken og velg «Ekstra innbetaling».

Ønsker du å betale inn til kredittkortet fra konto i annen bank finner du kontonummer og KID-nummer knyttet til ditt kredittkort i nettbanken under >Detaljer på kredittkortet.