Hva endrer seg når jeg fyller 18 år?

Som myndig er du i ferd med å starte voksenlivet og må gradvis starte å ta styringen over egen økonomi. Du bestemmer selv over pengene dine, har kontroll på alt av kontoer, og er ansvarlig for de økonomiske beslutningene du tar. Her får du tips om hva du trenger for å få en enklest mulig bankhverdag.

To ungdommer smiler mens de holder et bankkort fra BN Bank

18 år - nytt bankkort

Når du fyller 18 år får du automatisk tilsendt nytt bankkort fra oss. Kortet er åpent for netthandel, du kan selvfølgelig tæppe og betale kontaktløst, og koden er den samme som du hadde på ungdomskortet ditt. Kortet er gebyrfritt i bruk - over hele verden.

Jente har mobiltelefonen i baklomma på buksen, til illustrasjon for endelig myndig

Mobilbank - banken rett i lomma

Sjekk saldo, overfør penger og betal regninger - det er superenkelt i mobilbanken. Mobilen har du alltid med deg, du får banken i lomma og alt du trenger av tjenester er tilgjengelig hele tiden. Med mobilbanken får du god oversikt over hvordan du bruker pengene dine  - enkelt og greit.

Mobil med visning av BankID-app

BankID-appen

BankID-appen brukes når du skal logge inn, signere eller betale. Du får varsel på mobilen din, og godkjenner deretter i appen. Når du har gjort dette går du tilbake til nettsiden for å fullføre identifisering eller betaling med ditt personlige passord. BankID-appen er enkel, rask og sikker.

BSU - spar til fremtidig bolig

En gang i fremtida er du kanskje klar for å bo et annet sted enn hjemme hos foreldrene dine. Skal du kjøpe bolig er det lurt å ha litt penger å rutte med. Med BSU-konto (Boligsparing for unge) får du super sparerente og gunstig skattefradrag. 

Sparekonto - når du trenger litt ekstra

Har du tenkt deg på backpacking i Vietnam eller må du snart bytte ut de slitte joggeskoene? Da kan det være lurt å spare hver måned. Sparekonto har høyere rente enn brukskontoen og passer for deg som vil ha pengene stående trygt på en konto.