Vi setter ned boliglånsrenten

23.03.2020

Vi setter ned rentene ytterligere

For andre gang på en uke justerer vi rentene. Fra torsdag 26. mars kutter vi renten på alle boliglån. 

Denne gangen med inntil 0,40 prosentpoeng, og beste utlånsrente vil være 2,10 %. Våre kunder vil motta ett renteendringsbrev for begge endringene som har skjedd siste uken, og hele endringen skjer med en gang.

Ingen varslingsfrist her altså! Dette gjelder uavhengig av om du er ny kunde hos oss, eller har vært kunde lenge.

Du finner oppdatert prisliste her

18.03.2020

BN Bank setter nå ned renten på boliglån for alle kunder

Norges Bank kuttet styringsrenten i forrige uke, og vi håper vår renteendring kan bidra til å gjøre det litt enklere for våre kunder i den vanskelige perioden vi er inne i nå. Endringen er på inntil 0,50 prosentpoeng for både eksisterende og nye kunder. Rentekuttet vil variere slik at kundene med aller best sikkerhet får størst rentekutt, men alle kunder vil få lånerenten nedjustert. 

  • Er du kunde i BN Bank vil du få melding om renteendringen og hvordan dette påvirker lånet ditt i nettbanken senest torsdag 26. mars.

  • Har du ikke nettbank vil du få brev i posten.

  • Renteendringen får effekt fra 30. april.

  • Vår beste boliglånsrente blir nå 2,30 % nominell rente. Dette gjelder for lån innenfor 50 % av boligverdi, lånebeløp over 2 000 000, og der kunden har lønnskonto i BN Bank.

Vi beklager at det er noen dager mellom beslutning og utsending av brev, men det skyldes den spesielle situasjonen vi er i, og det har ikke medført at vi forskyver eller forsinker effekten av rentekuttet for deg. 

Vi endrer også rentene på en del av våre innskuddsprodukter, her vil det bli en rentereduksjon på inntil 0,30 prosentpoeng. 

 

Mer informasjon

Ny rente vil gjelde fra og med 26. mars for både nye og eksisterende kunder.

Den nye renten vil fremgå av meldingen du får i nettbanken, alternativt i brevet du får dersom du ikke har nettbank.

Du får melding tilsendt i nettbanken senest 26. mars. Har du ikke nettbank får du brev i posten.

Det er ingen automatikk i at rentekuttene fra Norges Bank og prisen på pengene for bankene faller like mye. Vi som bank låner penger i det profesjonelle pengemarkedet og ikke fra Norges Bank. Det er svært vanskelig å fastsette utlånsrentene nå, dette henger sammen med usikkerheten i pengemarkedet akkurat nå.

Det profesjonelle pengemarkedet er først og fremst styrt av NIBOR, altså renten bankene tilbyr hverandre. I tillegg må bankene betale et risikopåslag for de pengene som lånes inn. I en situasjon med betydelige svigninger i finansmarkedene har dette risikopåslaget variert og tidvis økt, hvilket betyr at endringer i styringsrenten ikke nødvendigvis trekker ned bankenes finansieringskostnad.

Dette betyr at selv om Norges Bank setter ned styringsrenten, blir ikke bankenes kostnader for å låne ut penger nødvendigvis mindre, og derfor setter vi ikke ned renten like mye som Norges Bank.

Du kan lese mer fastsettelse av bankenes utlånsrente hos Finans Norge her.

Portrett

Redusert lønn eller permittert fra jobben grunnet Koronavirus?

Vi er i en tid der Covid 19/Korona rammer langt flere enn de som blir smittet, og permitteringer og oppsigelser kan komme som en konsekvens av dette. De fleste husholdninger i Norge i dag har gjeld knyttet til sin bolig, og står man uten inntekt for en periode kan boliglånet bli vanskeligere å betjene.

Har du boliglån i BN Bank kan du nå få avdragsfrihet eller betalingslettelse dersom du har behov for det.

Vi ønsker å hjelpe våre boliglånskunder med betalingslettelse og/eller avdragsfrihet. Ta kontakt så hjelper vi deg.

post@bnbank.no
Portrett

Vi finner løsninger sammen

"Er du kunde i BN Bank, skal du vite at vi er her for å bistå deg framover, og vi har stor forståelse for at situasjonen vi er i knyttet til Korona-viruset kan få konsekvenser for deg som kunde", sier adm. direktør Svein Tore Samdal. 

Les mer
Portrett

Gode råd i en krevende tid

Direktør for personmarked, Endre Jo Reite, samt forbrukerøkonom og leder for kundesenteret, Silje Havdal, deler her sine tips for å gjøre din økonomiske hverdag enklere i den spesielle tiden vi er inne i.

Les mer