100 % finansiering av kjøpesummen

10 års nedbetalingstid

Vi garanterer raskt svar

Hvorfor velge lån med pant i bil?

Velger du lån med pant i bil som finansiering er du sikret en nedbetaling som samsvarer med bilens verdifall. Du kan også låne med pant i boligen om du har ledig sikkerhet. Velger du lån med pant i bil, har du spart denne ledige bufferen. Husk at du ikke har anledning til å låne med pant i bil etter at kjøpet av bilen er gjennomført.

Priseksempel på billån

  • Lån kr. 150 000
  • Nom. rente 6,90 %
  • Eff. rente 9,41 %
  • Nedbetalt over 5 år
  • Totalt kr. 187 263
  • Kostnad 37 263

Tjenesten er levert av SpareBank 1 Finans Midt-Norge

Tips ved kjøp av bil

Uansett om du skal kjøpe ny eller brukt bil, er det alltid lurt å være godt forberedt. På denne siden får du noen tips om hvordan du kan gjennomføre en trygg handel.

Ofte stilte spørsmål om lån med pant i bil

Du kan låne hele kjøpesummen dersom alt ligger til rette for det. Flere faktorer er avgjørende, blant annet inntekt, og om du har gjeld fra før.

Du kan søke om billån her. Da er du sikret en nedbetalingstid som samsvarer med bilens verdifall. Det er også mulig å låne til bil med pant i boligen, dersom du har ledig sikkerhet i den. Det kan da være lurt å skille dette lånet fra det ordinære boliglånet ditt, slik at du kan legge opp en kortere nedbetalingstid på det.

Nei, du kan få svar med én gang søknaden er levert. Dette forutsetter at du ikke har betalingsanmerkninger eller for høy gjeld i forhold til inntekt. Du får uansett tilbakemelding i løpet av påfølgende arbeidsdag, også om det er behov for mer informasjon fra deg.

Har du fått innvilget lån, må lånedokumenter signeres før henting eller omregistrering av kjøretøyet. Så snart SpareBank 1 Finans har mottatt disse, samt kjøpekontrakt og vognkort i kjøpers navn blir lånet utbetalt direkte til selger eller bilforhandler.

Ofte er en bil finansiert ved hjelp av et billån fra banken. Det som er viktig å vite her er at banken tar pant i bilen som sikkerhet for lånesummen. Da registreres det en heftelse i Brønnøysundregistrene som følger bilen, og ikke eieren. Siden et billån kan ha opptil ti års løpetid er det stor sannsynlighet for at det ligger igjen restgjeld på et lån, og da også en heftelse. Denne heftelsen følger bilen og bør derfor være slettet før du tar over ny bil

Heftelser kan du sjekke hos Brønnøysundregistrene her ved å taste inn registreringsnummeret på bilen du ønsker å kjøpe.

Dette gjør du ved å kontakte banken som har registrert en heftelse og ber om eksakt restgjeld inkludert renter, samt betalingsinformasjon. Beløpet bør betales direkte til banken for å sikre at heftelsen blir slettet, og eventuelt differansen til selgers konto før du overtar bilen.