Vanlige spørsmål om billån

Nei, du kan få svar med én gang søknaden er levert. Dette forutsetter at du ikke har betalingsanmerkninger eller for høy gjeld i forhold til inntekt. Du får uansett tilbakemelding i løpet av påfølgende arbeidsdag, også om det er behov for mer informasjon fra deg.

Du kan låne hele kjøpesummen dersom alt ligger til rette for det. Flere faktorer er avgjørende, blant annet inntekt, og om du har gjeld fra før.

Har du fått innvilget lån, må lånedokumenter signeres før henting eller omregistrering av kjøretøyet. Så snart SpareBank 1 Finans har mottatt disse, samt kjøpekontrakt og vognkort i kjøpers navn blir lånet utbetalt direkte til selger eller bilforhandler.

Ja, du kan refinansiere billånet, men på grunn av at det er et salgspantlån gjelder visse begrensninger. Det nye lånet må ha samme lånetaker(e), lånebeløp, innfrielsesdato og pant som ditt eksisterende. Fyll ut kontaktskjema for refinansiering av billån, så blir du kontaktet innen neste virkedag for utarbeidelse av tilbud.

Ja, men bilen må da kjøpes via en tredjepart i Norge som står for import, avgifter og registrering. Denne parten anses da som selger, og vil være den som får utbetalt lånet. Direkteimport finansieres ikke.

Nei, er du registrert med betalingsanmerkninger vil du ikke få innvilget lån.

Billån gis med inntil 10 års nedbetalingstid. Ved kjøp av bruktbil må lånet være nedbetalt innen bilen er 13 år gammel.

Ja, du kan når som helst betale inn ekstra på lånet. Merk at det da er viktig at du oppgir riktig referanse ved innbetaling. Ta kontakt med SpareBank 1 Finans for å få avtalt fast endring i nedbetalingsplan.

Renter må betales som normalt, men du kan søke om avdragsfri måned. Dette er under forutsetningen om at de siste 6 månedene er betalt til riktig tid. Får du problemer med å betale lånet slik det er avtalt, ønsker vi at du tar kontakt med SpareBank 1 Finans så snart som mulig for å finne en løsning.

Dette du gjør du enklest ved å opprette AvtaleGiro underveis i søknadsprosessen.

Som utgangspunkt skal du registrere all gjeld du har. Dersom det eventuelt er flere låntakere, registrerer du din andel.

Du kan søke om Billån for alle kjøretøy som er registrert som personbil eller varebil.

Dette er en forsikring som betjener billånet hvis du skulle bli syk, arbeidsledig eller permitert.
I tillegg innfris lånesaldo inntil 600 000 kr ved død eller kritisk sykdom.
Les mer om betalingsforsikring hos SpareBank 1 Finans.

Har du spørsmål om billån, kan du kontakte SpareBank 1 Finans på telefon 07301 eller e-post: privat@sb1finans.no.

Du kan søke om billån her. Da er du sikret en nedbetalingstid som samsvarer med bilens verdifall. Det er også mulig å låne til bil med pant i boligen, dersom du har ledig sikkerhet i den. Det kan da være lurt å skille dette lånet fra det ordinære boliglånet ditt, slik at du kan legge opp en kortere nedbetalingstid på det.

Ofte er en bil finansiert ved hjelp av et billån fra banken. Det som er viktig å vite her er at banken tar pant i bilen som sikkerhet for lånesummen. Da registreres det en heftelse i Brønnøysundregistrene som følger bilen, og ikke eieren. Siden et billån kan ha opptil ti års løpetid er det stor sannsynlighet for at det ligger igjen restgjeld på et lån, og da også en heftelse. Denne heftelsen følger bilen og bør derfor være slettet før du tar over ny bil

Heftelser kan du sjekke hos Brønnøysundregistrene her ved å taste inn registreringsnummeret på bilen du ønsker å kjøpe.

Dette gjør du ved å kontakte banken som har registrert en heftelse og ber om eksakt restgjeld inkludert renter, samt betalingsinformasjon. Beløpet bør betales direkte til banken for å sikre at heftelsen blir slettet, og eventuelt differansen til selgers konto før du overtar bilen.