Ulike sparemåter

Det finnes mange ulike måter å spare på, og hver sparemåte har sine fordeler. For å få mest mulig ut av sparingen din gjelder det å kjenne til disse fordelene før du bestemmer deg for hvor du skal plassere sparepengene dine. Hvis ikke kan du ende opp med å gå glipp av ekstra renteinntekter.

Hvorfor spare på høyrentekonto?

Hvis du ønsker å plassere sparepengene dine på en konto med best mulig rente, uten å måtte låse pengene, er høyrentekonto et godt alternativ. Høyrentekonto er en type sparekonto med høyere rente enn brukskonto og lønnskonto, der pengene er tilgjengelige ved behov.

Å spare på høyrentekonto har flere fordeler

Line i BN Bank, til illustrasjon for boliglånsrente

God rente

På høyrentekonto får du innskuddsrente fra første krone. Det vil si at det ikke er en nedre grense for å opprette kontoen, og du får renteinntekter uavhengig av beløpet du setter inn. 

Vær imidlertid oppmerksom på at renten kan variere ut fra totalbeløpet du har på kontoen. Hos oss får du beste rente ved saldo over 500 000 kroner. Våre renter på høyrentekonto er: 

  • 4,75 % rente for beløp mellom 500 000 og 20 000 000 kroner.
  • 0,20 % rente for beløp over 20 000 000 kroner.
  • 1,50 % rente for beløp under 500 000 kroner.  

Fleksibel sparing

I motsetning til fastrenteinnskudd og NIBOR-konto er det ingen bindingstid på høyrentekonto. Det betyr at pengene er lett tilgjengelige, og at du har mulighet til å overføre så snart behovet skulle oppstå. 

Hvorvidt du må betale gebyr for å ta ut penger fra høyrentekonto varierer fra bank til bank. Hos oss får du 24 gebyrfrie uttak i året. Ved uttak utover det, påløper det et gebyr på 1 %. 

Ingen risiko

En annen fordel med høyrentekonto er at du får god og forutsigbar avkastning. Til forskjell fra aksje- og fondssparing er det ingen risiko knyttet til sparing på konto. Du trenger derfor ikke bekymre deg for om sparepengene vil falle i verdi eller om du potensielt vil miste alt du har satt inn. 

Hos BN Bank er du sikret med innskudd opp til 2 millioner kroner gjennom Bankenes Sikringsfond. Det gir deg som kunde ekstra trygghet dersom vi skulle møte på økonomiske vanskeligheter. 

Hvem passer høyrentekonto for?

Høyrentekonto passer for deg med penger til overs som du ikke har planer om å bruke med det første, men som du likevel ønsker å ha tilgang til ved behov. Med høyrentekonto får du mulighet til å la pengene vokse over tid, samtidig som at du har fleksibiliteten til å kunne gjøre uttak hvis det skulle være nødvendig. 

Høyrentekonto egner seg også for langsiktig sparing, til formål som for eksempel:

  • Bolig
  • Giftermål
  • Drømmeferie 

For å få mest mulig avkastning på høyrentekonto lønner det seg å ha 500 000 kroner eller mer på kontoen. For innskudd under 500 000 kroner og mer kortsiktig sparing vil det være mer gunstig å plassere sparepengene på Sparekonto Pluss

Hvem kan begynne å spare på høyrentekonto?

Alle som er over 18 år og har norsk fødsels- og personnummer (eventuelt D-nummer) kan enkelt opprette høyrentekonto i nettbanken vår. Vi har ingen andre krav utover det.

Derfor bør du velge BN Bank

I BN Bank er vi opptatt av at bank skal være enkelt, og strekker oss langt for at kundene våre skal bli fornøyde. Det har ført til at vi har fått mage gode kundeanmeldelser og blitt kåret som en favoritt blant bankene på Bytt.no.