Boligkreditt - fleksilånet du selv disponerer

Boligkreditt er lånet du velger om du ønsker fleksibilitet og penger i reserve. I nettbanken styrer du selv bruken av lånet ditt innenfor den innvilgede rammen. Slik har du en buffer til uforutsette utgifter, eller kan starte oppussingen du har tenkt på, uten å søke om nytt lån i banken.

Søk om boligkreditt

Hvordan fungerer boligkreditt?

  • Du har en låneramme på inntil 60 % av boligens verdi.
  • I nettbanken styrer du, og eventuell medlåntaker, selv bruken av lånet - innenfor den innvilgede rammen.
  • Du bestemmer selv når og hvor mye du ønsker å betale ned - du har ingen fast nedbetalingsplan.
  • Vi anbefaler at du legger opp en fast månedlig overføring fra din brukskonto til boligkreditten.
  • Du betaler renter på det du faktisk har brukt, samt en provisjon på lånerammen med 0,01 % per måned. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned.

Priseksempel

Låner du 2 millioner med nominell rente på 2,15 % vil du få en effektiv rente på 2,30 %. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 2 624 242 kr.

Vanlige spørsmål om boligkreditt

Du kan betale inn på boligkreditten når du vil og fritt velge å ikke betale avdrag i en periode, så lenge lånesaldoen ikke overstiger den innvilgede rammen. Dersom du velger å ikke betale renter, må du huske at rentene legges til lånesaldoen hver måned. Hvor mye og hvor ofte du betaler inn bestemmer du selv. Du betaler inn på boligkreditten ved å gjøre en overføring fra kontoen din til boligkreditten.

Tips: Mange velger å opprette en fast månedlig betaling i nettbanken sånn at man betaler det samme beløpet hver måned. Du sikrer da at det betales ned som et ordinært boliglån, men står fritt til å endre betalingen etter eget ønske.

Til boligkredittsiden.

Du betaler renter på det du faktisk har brukt, samt en provisjon på lånerammen med 0,01 % per måned. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned.

Eks.: Har du tatt opp en boligkreditt på kr 2.000.000 og har saldo på kr 1.000.000 betaler du gjeldende rentesats på saldo kr 1.000.000 samt et månedlig påslag på 0,01 % av kredittrammen på kr 2.000.000.

Boligkreditt kalles også rammelån eller fleksilån, og er et lån hvor du sammen med banken blir enig om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter, samt en provisjon på lånerammen med 0,01 % per måned. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. Det gis inntil 60 % av boligens panteverdi, men ingen nedbetalingsplan. 

Det er du selv som legger opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil. Med boligkreditt kan du låne opp til dette innenfor den tilgjengelige rammen, uten å måtte ta kontakt med banken.

Til boligkredittsiden.

Via nettbanken eller mobilbanken kan du overføre penger direkte fra boligkreditten til dine eller andres kontoer. Det er også mulig å betale regninger direkte fra boligkreditten.

Til boligkredittsiden.

Ja, dette gjør du enkelt i nettbanken under > Betaling/overføring > Ny fast overføring egne konti. 

Til boligkreditt.

Portrett

Boliglån med fornøydgaranti

Lav rente på ditt boliglån og 100 % fornøyd - eller penger tilbake. Med på kjøpet får du brukskonto med lønnsinngang, bankkort og sparekonto.

Les mer om boliglån
Portrett

Finansieringsbevis

Bestill finansieringsbevis før du skal kjøpe bolig, så vet du hvor mye du kan få låne i banken og er forberedt i en budrunde. Det er gratis, og det er raskt og enkelt å søke.

Les mer om finansieringsbevis
Kontakt oss

KONTAKT

Telefon: 73 89 20 00

E-post: post@bnbank.no

Til topp
Ida avatar
Heisann!
Jeg heter Ida og er BN Banks chatrobot. Hva kan jeg hjelpe deg med?