Fleksibilitet

Rammelån som gir deg penger i reserve

Du har kontrollen

I nettbanken styrer du selv bruken av lånet innenfor den innvilgede rammen

Enkelt

Du har buffer til uforutsette utgifter eller oppussing, trenger ikke søke om nytt lån

Hva er boligkreditt?

Boligkreditt er også kjent som "rammelån" eller "fleksilån" og er et lån hvor du sammen med banken blir enige om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter, samt en provisjon på lånerammen med 0,05 % per kvartal, totalt 0,20 % per år. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. 

Du legger selv opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil.

Fleksibelt boliglån

Hvordan fungerer boligkreditt

  • Du har en låneramme på inntil 60 % av boligens verdi.
  • I nettbanken styrer du, og eventuell medlåntaker, selv bruken av lånet - innenfor den innvilgede rammen.
  • Du bestemmer selv når og hvor mye du ønsker å betale ned - du har ingen fast nedbetalingsplan.
  • Vi anbefaler at du setter opp en fast månedlig overføring fra din brukskonto til boligkreditten.
  • Du betaler renter på det du faktisk har brukt, samt en provisjon på lånerammen med 0,05 % per kvartal, totalt 0,20 % per år. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned.

Priseksempel på boligkreditt

Låner du 4 millioner med nominell rente på 5,80 % vil du få en effektiv rente på 6,17 %. Nedbetalt over 25 år vil dette utgjøre totalt 7 734 329 kr.

Vanlige spørsmål om boligkreditt

Boligkreditt kalles også rammelån eller fleksilån, og er et lån hvor du sammen med banken blir enig om en ramme for hvor mye du kan låne. Innenfor den avtalte lånerammen har du full handlefrihet og du betaler kun renter av det du faktisk benytter, samt en provisjon på lånerammen med 0,0167 % per måned, altså 0,05 % per kvartal. Det du har ubenyttet kan du når som helst benytte deg av. Det gis inntil 60 % av boligens panteverdi, men ingen nedbetalingsplan. 

Det er du selv som legger opp når og hvor mye du ønsker å betale på lånet, og har mulighet til å ta ut penger igjen ved behov. Slik har du alltid penger tilgjengelig til uforutsette utgifter og små eller store investeringer, for eksempel oppussing, hytte eller bil. Med boligkreditt kan du låne opp til dette innenfor den tilgjengelige rammen, uten å måtte ta kontakt med banken.

Til boligkredittsiden.

Du kan betale inn på boligkreditten når du vil og fritt velge å ikke betale avdrag i en periode, så lenge lånesaldoen ikke overstiger den innvilgede rammen. Dersom du velger å ikke betale renter, må du huske at rentene legges til lånesaldoen hver måned. Hvor mye og hvor ofte du betaler inn bestemmer du selv. Du betaler inn på boligkreditten ved å gjøre en overføring fra kontoen din til boligkreditten.

Tips: Mange velger å opprette en fast månedlig betaling i nettbanken sånn at man betaler det samme beløpet hver måned. Du sikrer da at det betales ned som et ordinært boliglån, men står fritt til å endre betalingen etter eget ønske.

Til boligkredittsiden.

Du betaler renter på det du faktisk har brukt, samt en provisjon på lånerammen med 0,05 % per kvartal, totalt 0,20 % per år. Rentene akkumuleres og bokføres hver måned.

Eks.: Har du tatt opp en boligkreditt på kr 2.000.000 og har saldo på kr 1.000.000 betaler du gjeldende rentesats på saldo kr 1.000.000 samt en månedlig provisjon på ca 0,0167 % av kredittrammen på kr 2.000.000.

Les mer om boliglånsrenter her.

Via nettbanken eller mobilbanken kan du overføre penger direkte fra boligkreditten til dine eller andres kontoer. Det er også mulig å betale regninger direkte fra boligkreditten.

Til boligkredittsiden.

Ja, dette gjør du enkelt i nettbanken under > Betaling/overføring > Ny fast overføring egne konti. 

Til boligkreditt.