Vurderer du å bytte bolig?

Ved boligbytte vil det nok dukke opp noen spørsmål før du står der med de nye nøklene i hånda.
En ting det kan være greit å ha et bevisst forhold til er om du skal kjøpe ny bolig før du selger den gamle.
Dette avhenger selvfølgelig av boligmarkedet akkurat der og da.

Boligbytte steg for steg

Ved et boligbytte er det mye å huske, men det trenger ikke være vanskelig med riktig veledning. Det kan være lurt å starte med en verdivurdering av boligen din, for da vet du omtrent hvor mye egenkapital du vil sitte igjen med når du skal bytte bolig. Da er du klar for neste steg; du må ha finansieringen i orden til kjøpet ditt.

1. Finansieringsbevis

Ha finansieringen i orden. Søk om et finansieringsbevis hos banken først, slik at du har en bekreftelse på at du har pengene i orden. Da vet du hvor mye du kan låne, og selgeren vet at du kan betale. Finansieringsbeviset varer i 3 måneder, er gratis og uforpliktende.

2. Mellomfinansiering

Kjøper du ny bolig før du har solgt din gamle trenger du kanskje mellomfinansiering. Det er et kortsiktig, avdragsfritt lån med løpetid opp til 6 måneder. Når du har solgt boligen din nedbetales lånet med egenkapitalen som var bundet opp i boligen.

3. Boliglån

Når mellomfinansieringslånet er innfridd sitter du igjen med et langsiktig boliglån. Boliglånet skal du leve med over flere år. Sammen ser vi på dine behov og finner ut hva som passer deg og din økonomi best. I BN Bank vet du at du får god rente på lånet ditt, også over tid.

Jeg tenker å bytte bolig

Da anbefaler vi deg å søke finansieringsbevis først. Bestiller du et finansieringsbevis, får du en bekreftelse på hvor mye du kan låne før du velger å bytte bolig.

Søk om finansieringsbevis

Snakk med oss om boligbytte

Vi er her for deg og hjelper deg gjerne dersom du lurer på noe.

Ring oss på 73 89 20 00 (9-15) eller send oss e-post på post@bnbank.no.

Våre tips til deg som skal bytte bolig

Forbered deg på boligbytte sammen med banken – vi har verktøy for å hjelpe deg å sjekke både hva du kan forvente å få for boligen du selger, og hva du har råd til å låne til boligen du skal kjøpe. Banken er på samme lag som deg. Vi vil at du skal gjøre et godt kjøp, og sammen planlegger vi så du får romslig økonomi både i bytteprosessen og etter kjøpet.

Vi kan hjelpe deg med oversikt over markedet, hva det du kjøper har vært solgt for før, og hvordan budrundene går i dagens marked. I banken har vi ikke bare oversikt over hva som er til salgs nå, men også tidligere salg og kjøp i samme område.

Om du skal kjøpe eller selge først er et vanskelig valg. Skal du kjøpe en unik bolig som sjelden er i markedet så har du kanskje få andre alternativ enn å kjøpe først. Skal du kjøpe en bolig det finnes mange av i markedet betyr valget mindre, og det er mindre risiko for at du blir sittende og har solgt uten å finne en ny drømmebolig å kjøpe. Uansett trenger du å gå gjennom din økonomiske situasjon, og sikre at du er trygg på at du har økonomi til å tåle risiko med å kjøpe først. 

Tips ved boligbytte

Portrett
Bolig

Smarte tips til deg som skal kjøpe bolig

Det er fort gjort å forelske seg i en bolig når du først har sett den. Derfor er det i tiden før visning du legger det viktigste grunnlaget for boligkjøpet.

Les tipsene fra vår forbrukerøkonom
Portrett

Dette bør du gjøre dagen før visning

Mye kan gjøres for å sørge for at boligen vises frem fra sin beste side. Her er noen tips til hva du bør gjøre dagen før visning. 

Gjør deg klar til visning