Marvin Wiseth (66) er for mange fortsatt selve Trondheim-ordføreren, selv om det snart er 20 år siden han faktisk hadde rollen.

Nå er den karismatiske trønderen styreleder i Seniorsaken, samt at han har en stilling i SpareBank 1 SMN. Gjennom sitt enkeltpersonforetak holder han også guidede turer i London og jobber som konferansier.

– Så det er spennende dager med stor frihet. Jeg gleder meg til hver eneste dag og våkner med et begeistret hyl, sier Wiseth fornøyd.

Nå slår 66-åringen et slag for hvordan eldre kan få en bedre alderdom: Gjennom seniorlånet til BN Bank.

– Dette er en glimrende ordning i mine øyne. Gjennom SeniorLån kan de frigjøre penger, slik at de har en romsligere tilværelse enn det pensjonen tillater, sier Wiseth.

Mange eldre bekymrer seg over om de har råd til å fortsatt bo i boligen sin, men tenker ikke over verdiene som er spart opp i den gjennom mange år.

Dette seniorlånet gir deg altså muligheten til å for eksempel reise mer, pusse opp huset eller gi barna forskudd på arv. Pengene bruker du akkurat som du selv ønsker.

– Mange eldre er vokst opp i en tid da en var forsiktig med å oppta lån, og som gammel bankmann er det jo fornuftig å være tilbakeholden. Men seniorlån blir noe annerledes, sier Wiseth og legger til:

– Jeg synes det er viktigst at en kan ha en alderdom fri fra økonomiske problemer og med muligheter til å nyte fruktene av tidligere arbeidsinnsats.

Den tidligere Trondheim-ordføreren anbefaler interesserte å ta kontakt med BN Bank for en avtale med en kundekonsulent.

– Dermed får man god oversikt om hva SeniorLån er, før en bestemmer seg.

Les mer: Ofte stilte spørsmål om SeniorLån

En av dem som har benyttet seg av muligheten det er å ta opp et slikt lån er Eva Henschien

EvaHeinschien_900x471.jpg

SeniorLån gir meg en økonomisk tryggere alderdom. Det gir meg muligheten til å ha en annen livskvalitet enn jeg ellers ville hatt.

Eva Henschien (72)

Hun bor på Røa i Oslo og jobber for eldres rettigheter i Seniorsaken, samt at hun sitter som sekretær i styret til Norsk Hydros pensjonistforeningen, trener og reiser en masse – for å nevne noe.

– Ja, jeg lever et aktivt liv, sier Henschien og ler.

Men siden store deler av hennes yrkesaktive karriere gikk med til å bistå mannen, har hun ikke tjent opp like mange pensjonspoeng som hun hadde ønsket. Løsningen hennes har derfor blitt å ta opp et seniorlån i BN Bank. Det vil si at hun har frigjort midler spart opp i boligen gjennom mange år – og dermed får et ekstra tilskudd til pensjonen.

– Dette lånet gir meg muligheten til å ha en annen livskvalitet enn jeg ellers ville hatt, sier Henschien.

For eksempel kan 72-åringen, takket være seniorlånet, ha frihet til å bo et sted hun ønsker å bo, og hvor hun trives svært godt.

– I tillegg er det viktig å ha penger og frihet til å besøke familien min.

Les mer: Priser og betingelser på SeniorLån

– Hva tenker du om prinsippet rundt et slikt SeniorLån?

– Du kan si at eldre i dag har en annen fysisk og mental helse enn tidligere. Vi er sunnere, friskere og mer aktive. Og med et seniorlån får vi muligheten til å gjøre ting vi ellers ikke kunne ha gjort, sier hun og legger til:

– Det handler i bunn og grunn om å tenke fremover og vite at alderdommen blir økonomisk god og trygg. Dersom helsen skulle svikte, vil også seniorlånet gi meg mulighet til å betale for omsorgstjenester som ikke tilbys av det offentlige. Derfor har seniorlån vært det eneste og beste valget for meg.

– Hvilke erfaringer har du med BN Bank?

– Fantastisk! Jeg har vært kunde i BN Bank siden 2004 og kan ikke få rost dem nok, rett og slett. Om det er noe jeg lurer på, er de alltid serviceinnstilte, hyggelige og behjelpelige. I tillegg er de kunnskapsrike, og som enkeltkunde følger jeg meg meget godt ivaretatt.

Les hele historien til Eva: SeniorLån ble redningen

Trygghetssøkende kunder

Terje Ottesen har jobbet i BN Bank siden 1993 og er i dag produktansvarlig for SeniorLån. Han forteller at veldig mange er svært opptatte av om det er trygt.

– Det er en modningsprosess. Mange av kundene våre har hele livet hatt som mål å bli gjeldsfrie. Da er det klart at de har mange spørsmål knyttet til det å ta opp et nytt lån, sier Ottesen.

Faktisk har han hatt kunder som har brukt nesten ett år på å tenke seg om før de tok opp seniorlånet.

– Vi har stor tro på dette produktet, og hvilke fordeler det gir seniorer som kanskje er i en litt trang økonomisk situasjon. Du beholder jo for eksempel eierskapet til boligen – og om verdien på boligen er lavere enn lånet ved forfall, dekker BN Bank tapet.

– Hva velger lånetakerne å bruke pengene på?

– Det er selvfølgelig mye forskjellig, men jeg opplever at pengene blir brukt fornuftig. Gjengangere er oppussing av hytte eller hus, ny bil eller forskudd på arv. Ting som man kanskje ellers ikke hadde tatt seg råd til.

Dette får du med SeniorLån fra BN Bank

  • Du beholder eierskapet til boligen. Er verdien på boligen lavere enn lånet ved forfall, dekker BN Bank tapet.
  • Du får lånet utbetalt som et engangsbeløp eller månedlige utbetalinger. Alternativt som en kombinasjon.
  • Du betaler ingen renter eller avdrag så lenge som du bor i boligen. Rentene legges til lånet månedlig.
  • Du kan når som helst avslutte låneforholdet.
  • Lånet tilbakebetales først ved permanent fraflytting fra boligen (f.eks. flytting til sykehjem) eller død.
  • Du kan hvert år trekke fra påløpte renteutgifter i selvangivelsen og få en ekstra skattefordel.
  • Seniorlån kan ikke kombineres med annen gjeld som hefter i boligen.
  • Hvor mye du kan låne med SeniorLån avhenger av din alder, samt boligens verdi og beliggenhet.

Låneeksempel:

Nom.rente 4,15 %, eff. 4,25 %, kr. 1.000.000, over 15 år, totalt kr. 1.866.986.

Kostnader forbundet med innhenting av ny takst på eiendommen vil bli belastet.

Denne artikkelen er produsert av VG Partnerstudio for BN Bank. Les opprinnelige versjon her.