Sist revidert: 05.11.2018 | Forbrukerøkonom Silje Havdal

8 tips til Norgesferien!

En ferie i Norge kan være en fantastisk opplevelse, og trenger heller ikke koste skjorta. Med noen enkle grep er det heller ikke vanskelig å få den både billig og minneverdig.

 

 

 1. Hjemmeferie
  Å ta ferien hjemme trenger absolutt ikke være kjedelig! Dra på oppdagelsesferd i skogen, ta med familien på båttur eller ta en interrail på t-banen med mål om å besøke flest mulig stasjoner i løpet av en fastsatt tid. Helt sikkert moro for barna, og flott for mor og far å få sett seg litt rundt om.

 2. Ferie på hytta
  Dette er alltid en innertier! Og om dere ikke har egen hytte, kan dere kanskje låne av foreldre, venner eller andre?

 3. Medlemsrabatter
  Er du medlem i NAF, LO, Coop eller lignende? Sjekk om du får medlemsrabatter på reiser eller leiebil.

 4. Fra hytte til hytte med Den Norske Turistforening
  Dette har blitt veldig populært, og her har man virkelig mulighet til å komme tett inn på Norges vakre natur. Turistforeningen arrangerer også flere turer og aktiviteter, noe som kan gi et flott avbrekk i hverdagen for både store og små.

 5. Telttur
  Om dere er et par med eller uten barn, er en telttur alltid hyggelig. Tenn bål, finn frem fiskestanga og nyt stillheten.

 6. Biltur
  Å kjøre en tur gjennom Norge eller andre land kan være en fantastisk opplevelse. For å holde kostnadene nede, bør man se etter andre overnattingsmuligheter enn hotell. Alternativer her er telt, å sove hos venner og familie på turen, legge seg inn på vandrerhjem eller eventuelt campinghytte. Andre tips for bilturen er å koke kaffe og ha på termos, smøre matpakker og heller stoppe innom en matbutikk i stede for bensinstasjon om det er behov for å handle litt underveis. Ta gjerne med en kjølebag, da holder mat og drikke seg kald i løpet av turen.

  Om du ikke har bil, kan du teste ut Nabobil.no, som er en tjeneste hvor du kan leie bil av andre privatpersoner.

 7. AirBnB
  Kort fortalt fungerer dette som en korttidsleie av private boliger rundt om i verden. Du betaler per natt eller uke, og kan velge mellom å leie et rom hos noen eller å leie en hel leilighet/bolig. Du kan lese mer om AirBnB her.

 8. Visitnorway.no
  En nettside hvor du kan få mange gode tips til opplevelser i Norge. Anbefaler absolutt et besøk på deres sider.

 

Har du planer om å feriere innenlands i år? Del gjerne dine tips med oss!

Les også

Kortbruk-kortvettregler
Spar og bruk

Smarte kortvettregler for ferien

Med noen smarte og enkle kortvettregler får du en tryggere ferie. Les tipsene og finn ut hvorfor det lønner seg med to kort.

Les mer om hvordan du får en tryggere ferie
Portrett
Spar og bruk

Så mye koster hytta

Mange drømmer om egen hytte, og ser dette som en god investering i familien. Men et hyttekjøp er ikke nødvendigvis den beste økonomiske investeringen du gjør.

Hva betyr hyttekjøp for deg