Norgesferie i år?
Her får du våre 10 beste tips.

Det blir en annerledes sommerferie i 2020. Koronaviruset gjør at vi i år får muligheten til å utforske vårt eget land i langt større grad enn tidligere, og det byr på uante muligheter! En ferie i Norge kan være en fantastisk opplevelse, og trenger heller ikke koste skjorta. Med noen enkle grep er det heller ikke vanskelig å få den både billig og minneverdig. Husk at mobilbanken er kjekk å ha dersom du skal overføre penger mens du er på tur, og at det gir ekstra trygghet å ha med seg to kort når du er på farten.

 1. Hjemmeferie
  Å ta ferien hjemme trenger absolutt ikke være kjedelig! Dra på oppdagelsesferd i skogen, ta med familien på båttur eller ta en interrail på tog eller t-banen med mål om å besøke flest mulig stasjoner i løpet av en fastsatt tid. Helt sikkert moro for barna, og flott for mor og far å få sett seg litt rundt om. 

 2. Ferie på hytta
  Dette er alltid en innertier! Og om dere ikke har egen hytte, kan dere kanskje låne av foreldre, venner eller andre?

 3. Medlemsrabatter
  Er du medlem i NAF, LO, Coop eller lignende? Sjekk om du får medlemsrabatter på reiser, leiebil eller hytter.

 4. Fra hytte til hytte med Den Norske Turistforening
  Dette har blitt veldig populært, og her har man virkelig mulighet til å komme tett inn på Norges vakre natur. Turistforeningen arrangerer også flere turer og aktiviteter, noe som kan gi et flott avbrekk i hverdagen for både store og små.

 5. Telttur
  Om dere er et par med eller uten barn, er en telttur alltid hyggelig. Tenn bål, finn frem fiskestanga og nyt stillheten.

 6. Sykkeltur 
  Enkel og fin måte å komme seg rundt på. Gratis så lenge du har sykkel, og hvis ikke, så finnes det flere sykkelutleiere Norge rundt. 

 7. Biltur
  Å kjøre en tur gjennom Norge eller andre land kan være en fantastisk opplevelse. For å holde kostnadene nede, bør man se etter andre overnattingsmuligheter enn hotell. Alternativer her er telt, å sove hos venner og familie på turen, legge seg inn på vandrerhjem eller eventuelt campinghytte. Andre tips for bilturen er å koke kaffe og ha på termos, smøre matpakker og heller stoppe innom en matbutikk i stedet for bensinstasjon om det er behov for å handle litt underveis. Ta med en kjølebag, da holder mat og drikke seg kald i løpet av turen.

  Om du ikke har bil, kan du teste ut Nabobil.no, som er en tjeneste hvor du kan leie bil av andre privatpersoner.

 8. Øyhopping i Norge
  Du trenger ikke å reise til Hellas eller Kroatia for å dra på øyhopping. Langesundsfjorden, Helgelandskysten og Oslofjorden er flotte alternativer. Du rekker kanskje ikke å besøke alle de 239 000 øyene vi har i Norge, men det er lov å prøve. 

 9. AirBnB
  Kort fortalt fungerer dette som en korttidsleie av private boliger rundt om i verden. Du betaler per natt eller uke, og kan velge mellom å leie et rom hos noen eller å leie en hel leilighet/bolig. Du kan lese mer om AirBnB her.

 10. Visitnorway.no
  En nettside hvor du kan få mange gode tips til opplevelser i Norge. Anbefaler absolutt et besøk på deres sider.

 

Les også

Kvinne betaler med bankkort i utlandet
Kort

Kredittkort med reise- og avbestillingsforsikring

Det er mange fordeler ved å bruke kredittkort når du handler. Du slipper å binde opp penger på brukskontoen din og du får sett varen før du i realiteten betaler for den, hvis du handler på nettet. I tillegg er det veldig lurt å bruke kredittkort i forbindelse med reise, her er det nemlig veldig gode forsikringsordninger.

Mer om reiseforsikring i kredittkortet
Portrett
Sparing

Bufferkonto

Det lønner seg å ha litt penger i reserve på en bufferkonto. Her får du tips til hvordan du kan starte i det små for å legge opp de pengene du trenger.  

Les mer om bufferkonto