Publisert: 29.01.2019

BankID på mobil - genialt også for deg som er tenåring!

Nå har også du mellom 13 og 18 år muligheten til å skaffe deg BankID og BankID på mobil i BN Bank. På denne måten kan du trygt og sikkert identifisere deg på nettet uten å måtte bruke penn, pass og papir.

– Ungdommene har alltid med seg mobilen, og med BankID på mobil slipper de å forholde seg til kodebrikker eller ark med passord når de skal logge seg inn, sier Hilde Rogstad, som jobber på kundeservice i BN Bank. Telefonen har blitt en naturlig del av hverdagen og nå kan også ungdommer utføre digitale tjenester mens de er på farten, fortsetter hun.

Dette er noe av det du kan gjøre med BankID på mobil

- Endre beløpsgrensen i Vipps
- Logge inn i nettbanken
- Logge inn hos Lånekassen
- Logge inn på Altinn og flere andre offentlige nettsteder
- Søke om skoleplass via VIGO.no 


Med BankID på mobil slipper du som nevnt å ha med deg kodebrikken, du trenger kun å huske en firesifret pinkode du selv velger. Når du identifiserer deg får du opp et kodeord både på mobilen og i tjenesten du bruker, og ser du at kodeordet matcher har du gjennomført en sikker identifisering. Kodeordene har forresten skapt stort engasjement, fordi de ofte har en snert av humor; SVIDD MIDDAG, SUR LAKS og LODDEN SITRON er eksempler på det som kan dukke opp.

- Vi ser at stadig flere ungdommer bruker mobilbank. Dette er kjekt for å sjekke saldo og ha kontroll på hvor mye du bruker. Med BankID på mobil får du i tillegg en hel del muligheter, og vi ser at stadig flere apper og tjenester krever dette for identifisering, sier Hilde på kundeservice.

Husk at foreldrene dine må bekrefte

For at du skal få Bank ID og BankID på mobil for ungdom må foreldrene dine først bekrefte bestillingen. Dette gjøres ved at de får tilsendt en elektronisk fullmakt som de må signere med sin BankID.

Les mer om BankID for ungdom og bestill sammen med foreldrene dine her.

Les også:

Mor og datter holder frem bankkort for barn
Barn og økonomi

Snakk med barna om penger og pengebruk

Men hvordan lærer man egentlig barna om økonomi, når penger har blitt et tall på en skjerm – ikke noe man fysisk kan holde i og telle opp?

Les om barn og økonomi
Jente smiler
Barn og økonomi

18 år - myndig og endelig sjef!

Når du fyller 18 får du selv kontroll over pengene dine. Samtidig får du også et større ansvar. Sjekk ut hva du trenger i banken.

Les mer om hva du trenger i banken