BankID på mobil - genialt også for deg som er tenåring

Ungdommene har alltid med seg mobilen, og med BankID på mobil slipper de å forholde seg til kodebrikker eller ark med passord når de skal logge seg inn, sier Hilde Rogstad, som jobber på kundeservice i BN Bank.

Telefonen har blitt en naturlig del av hverdagen og nå kan også ungdommer utføre digitale tjenester mens de er på farten, fortsetter hun.

Hva kan du gjøre med BankID på mobil?

  • Endre beløpsgrensen i Vipps
  • Logge inn i nettbanken
  • Logge inn hos Lånekassen
  • Logge inn på Altinn og flere andre offentlige nettsteder
  • Søke om skoleplass via VIGO.no 

Med BankID på mobil slipper du som nevnt å ha med deg kodebrikken, du trenger kun å huske en firesifret pinkode du selv velger.

Når du identifiserer deg får du opp et kodeord både på mobilen og i tjenesten du bruker, og ser du at kodeordet matcher har du gjennomført en sikker identifisering. Kodeordene har forresten skapt stort engasjement, fordi de ofte har en snert av humor; SVIDD MIDDAG, SUR LAKS og LODDEN SITRON er eksempler på det som kan dukke opp.

- Vi ser at stadig flere ungdommer bruker mobilbank. Dette er kjekt for å sjekke saldo og ha kontroll på hvor mye du bruker. Med BankID på mobil får du i tillegg en hel del muligheter, og vi ser at stadig flere apper og tjenester krever dette for identifisering, sier Hilde på kundeservice.

Husk at foreldrene dine må bekrefte

For at du skal få BankID og BankID på mobil for ungdom må foreldrene dine først bekrefte bestillingen. Dette gjøres ved at de får tilsendt en elektronisk fullmakt som de må signere med sin BankID.