Spar skatte- og feriepengene dine

Det er lett å la seg friste når skattepenger og feriepenger suser inn på kontoen og mobilbanken din blinker mot deg med en uvanlig høy saldo. Og det er klart at man skal nyte sommeren og unne seg en ferie, men samtidig kan det å sette av litt av pengene være det som skal til for å gi deg en knallstart på høsten.

Hva er vel bedre enn å ha en følelse av kontroll og ikke trenge å bekymre seg unødig for økonomien når september og regningene kommer? 

Start sparingen nå - tenk langsiktig

For å komme i gang kan du starte med å sette av deler av det du har til overs på en sparekonto over sommeren. På denne måten setter du av litt penger på en egen konto og vil merke at det er lettere å nå målet ditt om å få en god start på høsten.

I tillegg kan du opprette en fast spareavtale. Det trenger ikke være store beløpet, men sparer du 500 kroner ekstra i måneden har du faktisk lagt opp en ekstra buffer på 6.000 kroner i løpet av et år. Da har du pengene klare i tilfelle vaskemaskina skulle ryke, og du slipper å bruke kredittkort eller ta opp et kortsiktig lån med høy rente.

Sparing mest populært 

En undersøkelse gjort av Sentio Analyse for BN Bank viser at de fleste har som mål å spare deler av skattepengene. Samtidig er det også en tendens til at stadig flere bruker pengene til ferie og reise. Denne kombinasjonen tyder på at folk ønsker en fin kombinasjon av trygghet og moro.

Men husk at det å betale ned kortsiktig gjeld og betale regninger nok er det aller viktigste, da slipper du å starte ferien med røde tall på kredittkortsaldoen. 

Tre gode sparetips


Sparekonto

Det er alltid kjekt å ha noen kroner tilgjengelig dersom vaskemaskinen ryker eller om bilen må på verksted.
Opprett bufferkonto/sparekonto   


 

Spareavtale
Med spareavtale trekkes et fast beløp automatisk fra kontoen din, til en spare- eller brukskonto du har full kontroll på.
Opprett spareavtale

 

Høyrentekonto
Det kan lønne seg å sette pengene på en høyrentekonto. Her er renten høyere enn på en vanlig sparekonto, men du får en begrensning i antall uttak per år.
Opprett høyrentekonto