Publisert 26.11.2018

Heia Ålesund!

Helgene i fjor vinter var det to ting som gjaldt; skirenn og Heimebane. En del helger koste jeg med begge deler, men for mange med kun en av de. Riise var med oss, men på tross av det så lærte Heimebane og Varg IL meg å hate Ålesund”. Jævla Ålesund!

For mange søndagskvelder følte jeg at Santander var Ålesund og vi var Varg IL.
Det irriterte meg så mye at jeg glemte noen bokstaver i navnet deres. Helg etter helg slo de oss. Med oss så mener jeg alle. De avsluttet med firedobbelt i Levi. Det holdt ikke å si at har bedre ski, en bedre spurter eller en kynisk jævel. De var et bedre lag. Det svir. ”Jævla Sataner”!

Ny sesong - nye forsterkninger

Det er 225 dager siden sesongavslutningen i Levi. Vi har slikket våre sår og brukt tiden godt. Meget godt. Hadde det ikke vært for Santander, ”Jævla Sataner!” så hadde vi ikke vært så gode som vi er nå. Vi hadde ikke hatt tidenes beste langløper, Petter Eliassen på laget. Vi hadde ikke forsterket med Aslak Berglund i smøreteamet eller Alexander Gonzalez på testteamet. Flere av gutta hadde ikke byttet skimerker og vi hadde ikke endret på treningsopplegget. Jeg håper de andre lagene også er bedre. For vi er gode.

Forventninger og lidenskap

Laget er på plass i Livigno og vi gleder oss over å være på tur igjen. Humøret skal ingen ta fra oss. Vi gleder oss hver eneste gang og vi har forventninger hver eneste gang.

Undertegnede har mest forventninger. Det er en viktig del av det å være leder. Du må se folk på ett høyere nivå, før de ser det selv. Det er her håpet, forventingene og lidenskapen ligger. I fremtiden. Er det to ting jeg har tro på, så er det folk og fremtiden. Når folk evaluerer, planlegger og gjennomfører. Da kan fremtiden bli bra. Virkelig bra!

Ta vare på dagene

Vi er så heldige og ha Nilsi med oss i rundt halvparten av konkurransene denne sesongen. Vi gleder oss til å ha han med på tur igjen. Da vet vi også at turen, folka på laget og de folka vi møter er viktigst. For hvem vant Toblach – Cortina, La Diagonela, World Cup rennet i Davos, utforrennet i Kitzbuhel, 10.000m på Hamar eller hopprennet i Planica sist sesong? Det svaret har du ikke, men hvem som skal være med på ”din tur”, det vet du. Bruk tid med dem, kos deg med dem og sørg for at de vet det.

For det viktigste undertegnede lært på de siste 225 dagene, er at vi skal ta vare på hver eneste dag vi har sammen. Vi skal glede oss over hver eneste tur vi er på. Vi skal glede oss over hvert eneste menneske vi møter og uansett hvordan det går, så skal jeg kose meg med skirenn og sesong 2 av Heimebane hver søndag.

Heia Ålesund!

Sigurd Granmark

Les hva utøverne selv skriver

Petter-Eliassen-Team-BN-Bank
Team BN Bank

Nye muligheter med Team BN Bank!

Petter Eliassen er tilbake i skisporet og klar for nye utfordringer. Studier og turnus er gjennomført, i år går han igjen for seier i Ski Classics.

Les hva Petter Eliassen skriver om sesongstart
Portrett
Team BN Bank

Det finnes ingen snarveier!

Alle har vi våre mål og drømmer for hva vi ønsker å oppnå. I idretten handler det om oftest om å vinne, bli best og helst bli enda bedre. 

Les hva Morten Eide Pedersen skriver om sesongstart
Simen-Ostensen-seier
Team BN Bank

Vi går for seier!

Som toppidrettsutøver kan det ofte være en hårfin balanse mellom suksess og fiasko. I jakten på å bli best må grenser pushes.

Les hva Simen Østensen skriver om sesongstart