Publisert 27.11.2018

Vi går for seier!

Som toppidrettsutøver kan det ofte være en hårfin balanse mellom suksess og fiasko. I jakten på å bli best må grenser pushes. I en idrett som langrenn dreier denne grensen seg ofte om hvor mye trening kroppen tåler før man plutselig opplever motsatt effekt av det man ønsker. Istedenfor å bli bedre blir man bare dårligere.

De siste årene er det nok eksempler på utøvere med både VM- og OL-gull som har ramlet ned på feil side av den berømte knivseggen og opplevd en kropp som ikke spiller på lag i det hele tatt. Det er lett å la seg rive med i jakten på det neste steget. Treningen kan gå knirkefritt gjennom sommer og høst og man får følelsen av at ingenting biter på deg. Før det plutselig er for sent. Kroppen kjennes tung, ting som gikk lett i sommer er plutselig et strev og man begynner å trøble med sykdom for å nevne noe. Selvfølgelig er sesongen rett rundt hjørnet og man sitter der i sin egen lille boble og føler at verden er i ferd med å gå under. Jeg har vært der selv, og som skiløper med ambisjoner om å være best på vinteren, er jeg usikker på om kallenavnet Høstensen er et kompliment. Da er det vel ting som kanskje tyder på at du var litt skarpere på høsten enn gjennom vinteren. Jeg er tør påstå at jeg hadde sittet med både en og to VM-medaljer om de hadde blitt delt ut etter treninger på sommeren og høsten. Men det blir de ikke. For det er på vinteren det gjelder, og for vår del er det snakk om Ski Classics. 

Formen skal være der i januar

Fjorårets sesong var et stykke unna, for oss som lag i Team BN Bank og for meg selv i forhold til mine egne forventninger. En av de største grunnene til det for min del var flere lange sykdomsavbrekk gjennom sesongen. Kanskje var jeg litt for hard på gassen gjennom høsten og hentet ut litt mer enn det som var nødvendig. Det er vanskelig å vite og hadde man hatt en fasit på hvorfor man ble syk burde det jo vært ganske greit å styre unna. Målet og planen bak treningen gjennom hele sommeren og høsten i år har vært å møte sesongen med en formpil som peker oppover. Ikke tråkke så hardt på gasspedalen at kroppen har blitt brutt for mye ned, men akkurat nok til å unngå å bli kalt Høstensen fordi formen er bedre når konkurransene drar i gang for alvor i januar enn den var på høsten. 

Team BN Bank skal bite hardt fra seg

Jeg må innrømme at jeg ikke har like god kontroll som mr podcast, Sigurd Granmark, på hvor mange dager det er siden vi gikk forrige Ski Classics. Men det jeg vet er at de 225 dagene Sigurd har regnet seg frem til at det er siden forrige renn, har blitt brukt godt. Brukt til å skape et så godt grunnlag at vi kan stå på startstreken i hvert eneste skirenn kommende sesong og vite at vi har gitt oss selv de forutsetningene som kreves for å være med å slåss om seier. Sigurd har allerede nevnt noen endringer som er blitt gjort, både i serviceapparatet og på løpersiden. Det å få inn Petter Eliassen har uten tvil vært en stor styrke for laget. For meg er det moro, inspirerende og lærerikt å kunne diskutere hvilke tanker og erfaringer Petter har rundt for eksempel trening. Ikke minst blir nivået og kvaliteten på treningene enda bedre av å få med en løper av Petters kaliber.

Så vil tiden vise hvor godt vi lykkes. Men at Team BN Bank kommer til å bite hardt fra seg er det ingen tvil om.


Simen Østensen

Les hva resten av teamet skriver

Portrett
Team BN Bank

Det finnes ingen snarveier!

Alle har vi våre mål og drømmer for hva vi ønsker å oppnå. I idretten handler det om oftest om å vinne, bli best og helst bli enda bedre. 

Les hva Morten Eide Pedersen skriver om sesongstart
Portrett
Team BN Bank

Jeg vil inspirere og motivere

Det å være idrettsutøver er en unik mulighet til å kunne inspirere og motivere andre til å forfølge sine drømmer.

Les hva Øystein Pettersen skriver om sesongstart
Petter-Eliassen-Team-BN-Bank
Team BN Bank

Nye muligheter med Team BN Bank!

Petter Eliassen er tilbake i skisporet og klar for nye utfordringer. Studier og turnus er gjennomført, i år går han igjen for seier i Ski Classics.

Les hva Petter Eliassen skriver om sesongstart