Publisert 28.11.2018

Det finnes ingen snarveier.

Alle har vi våre mål og drømmer for hva vi ønsker å oppnå. I idretten handler det om oftest om å vinne, bli best og helst bli enda bedre. Her er det resultatlistene som benyttes som verktøy når vi blir målt i forhold til prestasjon. Ikke alle kan eller ønsker å bli verdensmestere, mange er fornøyd med å være den beste utgaven av seg selv.

Vi gutta i Team Bn Bank reiser ikke rundt i Europa på skirenn bare for moro skyld, vi gjør det for å vinne skirenn, og for å ha det gøy på reisen sammen. Prestasjoner skapes med et smil om munnen, og smil om munnen får du når du trives og har det bra, trivsel er en viktig faktor for å lykkes.

Beklager, men du vinner ikke bare ved å gå rundt og smile. Det kreves også et solid stykke arbeid i form av trening. Har du i tillegg tålmodighet, motivasjon og evnen til å tørre å gjøre endringer har du gode forutsetninger for å lykkes. Det handler om å skynde seg langsomt. Man må ta med seg de små stegene i riktig retning og benytte dette som motivasjon for å jobbe på videre. En annen forutsetning er at man også trives og brenner for det man holder på med.

I Ski Classics ligger prestisjen i å vinne renn i et av de store tradisjonsrike konkurransene, som ofte omtales som «de tre store» (Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeienerrennet), eller det å være den jevnt beste løperen gjennom hele, som vil si å vinne den gule ledertrøyen sammenlagt etter sesongens 11 konkurranser.

Den gule trøya er målet

For min del er det store målet for sesongen å kunne sitte med den gule trøya når vi avslutter i Levi i midten av april. De siste 3 sesongene har det endt med fjerde-, femte- og tredjeplass i sammendraget. Selv om det har vært seiere og pallplasseringer gjennom de foregående sesongene så har jeg ikke klart å holde høyt nok nivå hele veien og dermed ikke nådd helt opp. Men framgang og de gode prestasjonene innimellom har blitt dyrket og benyttet som motivasjon for å jobbe på videre. Jeg har vært kanskje vært «heldig» som ikke var noen barnestjerne, heller lært at hardt og kontinuerlig arbeid tilslutt også gir resultater. 

Vi har et vinnerlag

I tillegg har jeg vært heldig som har kommet på lag med langt mer meritterte løpere enn meg selv, og fått solid matching på trening som har gitt utvikling. Det viser seg at når man har noen å strekke seg etter på trening, hever man nivå sitt mot de man trener med.
Nå er vi en solid gruppe løpere i Team Bn Bank, hver med sine unike og solide egenskaper. Alle er gode på å dele og bidra til felleskapet, dette har vært med på å heve nivået. Det som gjenstår er å spille «kortene» rett og selge oss dyrt for konkurrentene når vi nå skal gå løs på konkurransene.

I bakgrunnen skjuler det seg et unikt støtteapparat som er med oss rundt på reisen. De får altfor lite ros og oftest litt ekstra pepper de gangene det går litt dritt. Men vi er kjempeglad i dere og veldig takknemlige for jobben dere gjør for oss!


Morten Eide Pedersen

Les hva resten av teamet skriver

Petter-Eliassen-Team-BN-Bank
Team BN Bank

Nye muligheter med Team BN Bank!

Petter Eliassen er tilbake i skisporet og klar for nye utfordringer. Studier og turnus er gjennomført, i år går han igjen for seier i Ski Classics.

Les hva Petter Eliassen skriver om sesongstart
Simen-Ostensen-seier
Team BN Bank

Vi går for seier!

Som toppidrettsutøver kan det ofte være en hårfin balanse mellom suksess og fiasko. I jakten på å bli best må grenser pushes.

Les hva Simen Østensen skriver om sesongstart
Portrett
Team BN Bank

Jeg vil inspirere og motivere

Det å være idrettsutøver er en unik mulighet til å kunne inspirere og motivere andre til å forfølge sine drømmer.

Les hva Øystein Pettersen skriver om sesongstart