Oppdatert: 20.12.2018 | Senior kundekonsulent, Ellen Vatten

Blodpølse, badekåpe og bankkort
- en historie om regionsperre


Regionsperre på bankkort
er kanskje noe av det smarteste sikkerhetstiltaket du kan ha mot kortsvindel.
Men glemmer du å deaktivere sperren når du reiser til utlandet, kan det i verste fall ødelegge ferien.


Dette er vår kundekonsulent Ellens historie om da hun dro til Polen og ting ikke gikk...vel…helt etter planen.

Shopping og zloty

20. juli 2013 stod jeg ved bagasjebåndet på flyplassen i Warszawa sammen med tre gode venner. Vi var alle klare for en etterlengtet ferie. Planen for den kommende uka var klar. Nå skulle vi leve livet på 5-stjerners hotell med tøfler og badekåpe døgnet rundt! Vi hadde også hørt spennende rykter om de lokale spesialitetene blodpølse og stekt lever. 

Halvtomme kofferter, som ropte shopping, humpet seg bortover bagasjebåndet. Uten de store kraftanstrengelsene løftet vi de av, og tok turen bort til nærmeste minibank for å ta ut noen zloty. Da det ble min tur begynte pulsen å stige. Kortet mitt virket ikke! Jeg prøvde igjen og igjen, men minibanken spyttet kortet som en hissig lama.

Farvel blodpølse

I løpet av noen sekunder veltet dommedagsfølelsen over meg og hele min verden falt i grus. Her kom det verken til å bli blodpølse eller lokale drikkevarer, og i hvert fall ingen shopping! Den neste uka kom jeg til å måtte be de andre pent om å legge ut for all mat, og kanskje jeg kunne være så heldig å få låne litt lommepenger.

Etter et par skjelvende minutter med kaldsvette og tårer i øyekroken, fikk jeg et klapp på skuldra fra min løsningsorienterte venninne: «Men du har ikke sånn derre sperre sånn at kortet ikke funker i utlandet da? Vi kan sikkert låne PC på hotellet sånn at du får gått inn i nettbanken.»

Hurra for mobilbank

Hun hadde selvfølgelig helt rett. Jeg hadde rett og slett glemt regionsperren. Det var som julaften, bursdag og 17. mai på en gang! Dette kunne jeg jo enkelt fikse i mobilbanken. Alt det kostet var et par minutter med datatrafikk i utlandet.

 

Har du husket å sjekke regionsperren før du drar på ferie?