Kan vi hjelpe nærbutikken?

Vi er inne i en tid der flere butikker og bedrifter har fått livsgrunnlaget revet bort på kort tid. Hva kan vi som forbrukere bidra med for at våre lokale favoritter skal overleve?

Vi er alle smertelig klar over at næringslivet føler på kroppen den situasjonen vi står i nå. Butikker og aktiviteter er stengt, og ikke alle har mulighet til å opprettholde driftsgrunnlaget. Så, hvordan kan hver og en av oss bidra til at de butikker og tjenester vi ellers ville brukt overlever denne vanskelige tiden?

Er din økonomiske situasjon uberørt av Korona-tiltak kan du bidra til å hjelpe ditt lokale næringsliv. Her er noen enkle tips!

 1. Oppretthold medlemskap
  Er du medlem hos det lokale treningssenteret som har blitt nødt til å stenge, er det større sannsynlighet for at senteret også er der når denne perioden er over om du ikke sier opp abonnementsavtalen. Hvis det ikke har skjedd endringer i økonomien din som følge av epidemien, og hvis du har lyst til å benytte deg av tilbudet senere, så er det ikke behov for å si opp avtalen nå.

 2. Støtt den lokale butikken som har begynt med hjemlevering
  Mange butikker har sett det som nødvendig å finne andre måter å nå kunden på. Om det er bakeriet som har begynt med utkjøring av bakevarer, eller om det er bokhandleren som kjører ut spill og bøker – her er det mange nye tilbud som ikke har eksistert tidligere. Sjekk hjemmeside og Facebook til dine lokale favoritter!

 3. Kjøp gavekort
  Så fremt butikken ikke er tilnærmet konkurs kan det være lurt å kjøpe gavekort, da får butikken cash kassa og du kan gi bort en fin gave eller bruke kortet selv når det er noe du trenger.

 4. Fremskynd fremtidige kjøp
  Hvis du vet at du må ordne noen bursdagsgaver i juni eller kjøpe ny sykkel til poden etter påske, hvorfor ikke orientere seg på nett nå og gjennomføre kjøpet litt tidligere enn planlagt? Har den aktuelle og nærmeste butikken varen så kjøp den online, eller send de en mail så kan nok de levere varen til direkte. De fleste av oss har bedre tid nå, derfor kan dette spare deg tid når hverdagen er over oss for fullt.

 5. Ikke handle internasjonalt
  Istedenfor å finne billigste varer på eBay og Alibaba som bestilles fra det store utland, kjøp lokalt. Din butikk får inntekten, vi sparer kloden for transport-utslipp og mest sannsynlig blir det ikke mye dyrere til slutt heller. Vinn-vinn!
bilde av Endre Jo Reite

Koronakrisen vil sette spor

Endre Jo Reite, privatøkonom i BN Bank, mener koronakrisen vil få betydning for hvilke valg vi tar i lang tid fremover. Samtidig understreker han at det er viktig at krisetiltakene som er satt i gang ikke stopper opp så snart vi aner at hverdagen er på vei tilbake.

Les mer om koronakrisen
Bolig i solskinn

Boligkjøp i et utfordrende marked

Som følge av store endringer i økonomien vil vi nok også se endringer i boligmarkedet fremover. Ønsker du å bytte bolig eller står du midt i et boligbytte har Endre Jo Reite, Direktør for Personmarked i BN Bank, noen tips til deg.

Boligkjøp i et utfordrende marked